iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

IONIQ 6 door AUTOBEST verkozen tot beste elektrische auto van 2023

Zal de IONIQ 6 net zo succesvol worden als zijn oudere broer IONIQ 5 die binnen een jaar na zijn lancering een record aantal onderscheidingen mocht ontvangen? Het begin is er in ieder geval, want hoewel hij nog in de showroom moet verschijnen is de gloednieuwe elektrische sedan nu al uitgeroepen AUTOBEST’s ECOBEST 2023.

De Hyundai IONIQ 6 is uitgeroepen tot AUTOBEST’s ECOBEST 2023.

Onafhankelijke jury van 31 leden

Door de IONIQ 6 te onderscheiden met de ECOBEST 2023-award geldt de elektrische Hyundai wat betreft AUTOBEST als de beste EV van 2023. Met deze onderscheiding worden de beste EV’s geëerd die in het nieuwe jaar op de markt komen. De onafhankelijke jury telt 31 leden, allemaal vooraanstaande autojournalisten en -experts, die 31 Europese landen vertegenwoordigen en een markt van meer dan 750 miljoen mensen bestrijken.

‘De Hyundai IONIQ 6 is een baanbrekende elektrische auto die het begrip aerodynamica naar een nieuw niveau tilt. Zijn gestroomlijnde design zorgt niet alleen voor een elektrisch rijbereik van meer dan 600 km, het zorgt ook voor een gedurfd uiterlijk. Aangezien de ECOBEST-award altijd navolging kreeg bij andere uitreikingen, zijn we ervan overtuigd dat dit de eerste van tal van onderscheidingen voor de IONIQ 6 zal zijn’, aldus Dan Vardie, oprichter en voorzitter van AUTOBEST.

De Hyundai IONIQ 6 is een van de meest energiezuinige elektrische auto’s ter wereld.

Luchtweerstandscoëfficiënt van 0,21

De IONIQ 6 is na de IONIQ 5 het tweede model van IONIQ, het gloednieuwe line-up-merk van Hyundai dat zich exclusief richt op 100% elektrische auto’s. Met zijn gestroomlijnde design, lage luchtweerstandscoëfficiënt van 0,21 en rijbereik tot 614 kilometer (volgens WLTP) is de IONIQ 6 een van de meest energiezuinige elektrische auto’s ter wereld.

 

De riante actieradius wordt mogelijk gemaakt door het speciale platform waarop de IONIQ 6 is gebouwd. Dit Electric Global Modular Platform (E-GMP) maakt opladen met zowel 400- als 800-voltinstallaties mogelijk, waarbij laden met 800 volt standaard is. Slechts 15 minuten laden zorgt voor een extra actieradius tot 351 km.Ontdek de IONIQ 6

De Hyundai IONIQ 5 is uitgeroepen tot Esquire's 2022 Car of the Year.

Esquire’s 2022 Car of the Year

Succes was er ook voor de IONIQ 5. De elektrische CUV werd uitgeroepen tot Esquire's 2022 Car of the Year. Het internationaal gerenommeerde lifestyle-magazine voor mannen noemt de “zeldzame combinatie van gebruiksgemak en origineel design in een auto gemaakt voor de massa” als voornaamste reden waarom hij andere EV’s, SUV’s en supercars versloeg om in de race om de prestigieuze titel.

‘De IONIQ 5 omarmt strak design en eenvoud boven weelde in een wereld waar veel auto's door een maximalistische design-by-committee-machine lijken te zijn gehaald. Het voelt precies goed. Weet je nog toen je je eerste iPhone uit de doos haalde? Zo voelt het om voor het eerst in een IONIQ 5 te stappen’, zegt Kevin Sintumuang, Director Culture and Lifestyle bij Esquire.

Ontdek de IONIQ 5

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen