iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Kijk ze eens shinen! Tweemaal prijs voor Hyundai KONA en i30 Fastback

Een nieuwe auto ontwerpen is een uiterst serieuze aangelegenheid. Om inspiratie op te doen voor de nieuwe Hyundai i30 Fastback namen zijn designers zelfs een kijkje in de keuken bij Pininfarina en Zagato, twee beroemde designhuizen uit Italië. Het resultaat is bekend: de Hyundai i30 Fastback is een prachtige, stijlvolle auto geworden. En daarvoor is hij nu ook nog eens beloond met de iF Design Award. Net als de Hyundai KONA. Trots!

De iF Design Award is een van de meest prestigieuze designprijzen ter wereld. Het is niet de eerste keer dat een Hyundai wordt beloond met deze onderscheiding. De Hyundai i20 (2015), de Hyundai Tucson (2016) en de New Generation Hyundai i30 (2017) gingen de Hyundai i30 Fastback en KONA voor.

Foto: Hyundai i30 Fastback.

Hyundai i30 Fastback: aflopende daklijn

De Hyundai i30 Fastback wordt gekenmerkt door de strakke, aflopende daklijn waarbij de achterspoiler is geïntegreerd in de wijd openende achterklep. De brede wielkasten geven de ‘vijfdeurs-coupé’ een stoer tintje en door de wat lagere Cascade-grille oogt de Hyundai i30 Fastback breder en wordt de lange motorkap extra geaccentueerd. Horizontale luchtinlaten onderin de voorbumper en Full LED-koplampen in een donkergetinte behuizing maken de voorzijde nog aantrekkelijker.

Foto: Hyundai KONA.

Hyundai KONA: twin-koplampen

Het meest opvallend aan de Hyundai KONA is zijn front met de opvallende Cascade-grille en de twin-koplampen. De LED-dagrijverlichting is boven de LED-koplampen geplaatst waardoor de neus van de Hyundai KONA extra stoer oogt. De robuust ogende zwarte wielkastranden en krachtige body met mooie golvende lijnen maken de KONA tot een opvallende verschijning.

Foto: Hyundai KONA voorzijde.

Design belangrijke reden van aankoop

Het design is vaak de belangrijkste reden van aankoop van huidige Hyundai-modellen. Vormgeving is sowieso een van de belangrijkste redenen waarom Europeanen een Hyundai kopen. Belangrijkste kenmerken van de huidige generatie Hyundai i-modellen:

  • Aantrekkelijk, Europees design
  • Volop ruimte: Europese afmetingen
  • Uitstekende kwaliteit (5 jaar garantie zonder kilometerbeperking)
  • Prettig rijden: Europese dynamiek
  • Uitstekende specificaties (rijke uitrusting)

Zeven categorieën

Al meer dan 60 jaar staan de iF Design Awards, georganiseerd door iF International Forum Design GmbH, wereldwijd symbool voor topdesign. De verkiezing kent zeven categorieën: Product Design, Packaging Design, Interior Design, Communication Design, Service Design, Architecture en Professional Concepts. De nieuwe Hyundai i30 Fastback en KONA zijn bekroond in de categorie Product Design.

'Ontwerp' je eigen Hyundai

Ook je eigen Hyundai ‘ontwerpen’? Dat kan! Met de Hyundai car configurator is het mogelijk het model van jouw keuze helemaal naar eigen smaak samen te stellen.

Hyundai samenstellen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen