iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

iF Design Award 2017 voor nieuwe Hyundai i30

Als je op zoek gaat naar een nieuwe auto, wat is dan het eerste waar je naar kijkt? Bij Hyundai hebben we daar onderzoek naar gedaan en wat blijkt: de voornaamste reden om voor een Hyundai te kiezen is … design! Bij de derde generatie Hyundai i30 is dat niet anders. Onze nieuwe middenklasser kreeg er zelfs een iF Design Award voor, een van de meest prestigieuze designprijzen die je maar kunt kunt bedenken.Een knap staaltje werk dus van ons Hyundai-designteam onder leiding van Peter Schreyer. Hij is het brein achter de nieuwe Hyundai i30 die opvalt door zijn vloeiende, tijdloze vormgeving. Ook gaf hij de Hyundai i30 een gloednieuwe voorkant met als grote blikvanger de Cascade-grille.
 
Lange aflopende motorkap
Zijn sportieve uitstraling dankt de Hyundai i30 aan de korte overhangen voor en achter en de lange, naar achter smaller wordende en aflopende motorkap. Aan de achterzijde van de Hyundai i30 vallen de stoere zwarte dakspoiler en de apart geplaatste mistlampen op.
 
Stationwagen, fastback en N-sportversie
De nieuwe Hyundai i30 laat zien hoe groot de stappen zijn die Hyundai heeft gezet op het gebied van design. Van de derde generatie Hyundai i30 komen behalve een hatchback en een stationwagen ook een fastback (een vijfdeurs hatchback met coupélijnen) en een snelle N-sportversie.
 


Zeven categorieën
Al meer dan 60 jaar staan de iF Design Awards, georganiseerd door iF International Forum Design GmbH, wereldwijd symbool voor topdesign. De verkiezing kent zeven categorieën: Product Design, Packaging Design, Interior Design, Communication Design, Service Design, Architecture en Professional Concepts. De nieuwe Hyundai i30 is bekroond in de categorie Product Design.
 
‘Ontwerp’ je eigen Hyundai
Ook je eigen Hyundai ‘ontwerpen’? Dat kan! Met de Hyundai car configurator is het mogelijk het model van jouw keuze helemaal naar eigen smaak samen te stellen.

Hyundai samenstellen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen