iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

En de Oscar voor beste SUV van 2019 gaat naar . . .

Als je als acteur een Oscar wint, dan heb je het ver geschopt in de filmindustrie. Voor auto’s bestaat een vergelijkbare verkiezing, namelijk de NACTOY (North American Car of the Year). En de grote winnaar van die verkiezing is … Hyundai. Wéér een bewijs dat Hyundai onweerstaanbaar is.

Hyundai KONA (links) en Hyundai KONA Electric.

SUV van het Jaar 2019

Tijdens de North American International Auto Show 2019 (afgekort NAIAS) werden de KONA en zijn elektrische broertje KONA Electric uitgeroepen tot SUV van het Jaar 2019. Zij lieten onder andere de Jaguar I-Pace en de Honda RDX achter zich. De titel Auto van het Jaar ging naar de Genesis G70, een sedan van Hyundai’s luxe-divisie.

Ontdek de KONA


Ontdek de KONA Electric

Betaalbare, stijlvolle en functionele SUV

De Hyundai KONA (Electric) wordt door de vakjury van de North American Car of the Year-verkiezing, bestaande uit 54 auto-experts uit de Verenigde Staten en Canada, een betaalbare, stijlvolle en functionele SUV genoemd die perfect is afgestemd op de behoeften van klanten. Ook is de KONA vooruitstrevend op het gebied van design, connectiviteit en veiligheid en zet de volledig elektrisch aangedreven versie nieuwe maatstaven ten aanzien van actieradius en betaalbaarheid.

Drie SUV’s van Hyundai

De KONA verscheen in 2017 op de Nederlandse markt, de KONA Electric vorig jaar. De compacte SUV is, na de Santa Fe en Tucson, het derde model in de SUV-line-up van Hyundai. SUV’s nemen een bijzondere plaats in binnen de Hyundai-familie. Het zijn namelijk deze stoere modellen die Hyundai mede op de kaart hebben gezet.

Hyundai Tucson (links) en Hyundai Santa Fe.

KONA Electric vanaf € 39.995,-

De jongste telg van ons SUV-gamma is dus de KONA Electric. Met zijn scherpe prijs (vanaf € 39.995,-), riante actieradius van 449 km (volgens WLTP) en gunstige 4 % bijtelling is de KONA Electric een van de populairste volledig elektrische auto’s van Nederland. Benieuwd naar de KONA Electric? Kom dan eens langs voor een proefrit.

Boek een GRATIS proefrit

De elektrische familie van Hyundai telt vijf modellen: de KONA Electric, IONIQ Electric, IONIQ Hybrid, IONIQ Plug-in Hybrid en de waterstofauto Hyundai NEXO.

Alle elektrische Hyundai-modellen

Met de KONA Electric, IONIQ Electric en de waterstofauto Hyundai NEXO biedt Hyundai drie 100 % elektrisch aangedreven modellen. Deze zero emissie-auto’s vallen alle drie in de voor zakelijk rijders gunstige bijtellingscategorie van 4 %. De elektrisch line-up van Hyundai telt ook nog de IONIQ Hybrid en IONIQ Plug-in Hybrid. Deze modellen combineren een zuinige brandstofmotor met de energie van een oplaadbare batterij.

Kies jouw elektrische Hyundai

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen