iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai Tucson verslaat Skoda Karoq in Dubbeltest Autoweek

“Een keurig model, mooie mix tussen dynamiek en rijcomfort, een ruime achterbank én achterbak en gebruiksvriendelijk”. Autoweek is lovend over onze Hyundai Tucson. In een Dubbeltest tegen de Skoda Karoq gaat de Tucson er zelfs met de winst vandoor. Hierbij een paar quotes uit het artikel.

In de Dubbeltest neemt de Hyundai Tucson 1.6 T-GDi met 177 pk (130 kW) het op tegen de Skoda Karoq 2.0 TSI met 190 pk (140 kW). Over de 1.6 T-GDi en zeventraps automaat spreekt Autoweek lovende woorden:

De versnellingswisselingen van de zevenbak verlopen onmerkbaar en snel. Zo snel zelfs, dat de SUV de opgegeven tijd voor de sprint van 0-100 km/h met bijna een seconde inkort. De 1.6 begint vanaf 1.500 toeren per minuut te sleuren, maar zakt 'bovenin' niet weg. Als er moet worden gepresteerd, doet de Hyundai dat dus ook. De Hyundai is ook zuiniger, gemiddeld 1:12,1 voor de Hyundai versus 1:10,7 voor de Skoda.

Weten wat Autoweek nog meer schrijft over de Tucson? Lees dan ook onderstaande quotes:

Inmiddels zijn we op het punt beland dat Hyundai zijn rol als trendvolger steeds vaker verruilt voor die van trendsetter.

Op de achterbank zitten ook mensen van bovenmodaal postuur uitstekend. Er is voldoende hoofd- en beenruimte en ook in de breedte biedt de Tucson veel bewegingsvrijheid.

Alles laat zich kinderlijk eenvoudig bedienen. Wat je ook zoekt, je vindt altijd een knop binnen handbereik en dat maakt de bediening lekker overzichtelijk.

Het multimediasysteem heeft een prettige ergonomie dankzij een logische menustructuur.

Hyundai bewijst met de Tucson dat het zonder 4WD ook best gaat in ons land, bovendien heeft de Tucson bij gelijke uitrusting een lager prijskaartje. Koppel dat aan een ruim interieur en de Tucson voegt zich net voor de Karoq in de pikorde.

De volledige test is te lezen in AutoWeek nr. 32 2019.

Wil jij de Tucson ook eens uitproberen?

Nieuwsgierig geworden naar de Hyundai Tucson? Kom hem dan vooral eens uitproberen! Graag nodigen wij je uit voor een proefrit in deze SUV. Dat is helemaal gratis en kan gewoon bij de dichtstbijzijnde Hyundai-dealer.

Maak een gratis proefrit

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen