iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai Tucson: nog steeds de beste SUV van Nederland?

De Hyundai Tucson heeft een naam hoog te houden. Hij was er aan het begin van dit millennium – samen met zijn grotere broer Hyundai Santa Fe – verantwoordelijk voor dat Hyundai definitief als wereldmerk op de kaart werd gezet. En nu is deze iconische SUV helemaal vernieuwd. Reden voor AutoWeek om hem in een triotest te laten duelleren met twee van zijn grote rivalen, de Honda CR-V en de Ford Kuga. Een paar quotes uit het artikel:

Wat betreft bagageruimte moet de Honda de Tucson voor zich dulden. Die slikt 629 liter bagage en hoewel de tweede zitrij iets minder ruim aanvoelt, moet de passagier die daar zit van bovengemiddeld postuur zijn om in de knel te komen.

Het infotainmentsysteem van de Tucson blijkt een stuk prettiger te werken dan dat van de Honda. Het reageert sneller op aanraking en de menustructuur is veel vanzelfsprekender. Wat dat betreft een pluim, dus.

De vernieuwde Hyundai Tucson.

Eén van de pijlers waarop het succes van de Tucson rust is: zijn relatief gunstige prijs. In Premium-trim blijft er eigenlijk niets te wensen over. […] Een goede aanbieding dus, vooral omdat vijf jaar garantie altijd standaard is, meer dan bij de concurrentie.

Dankzij 265 Nm vanaf 1.500 t.p.m. heeft de 1,6-liter turbomotor ook onderin voldoende potentie om de Tucson vooruit te helpen. Als dat afdoende is, zal de automaat niet teruggaan naar een lagere versnelling, maar je hoeft veel minder aan te dringen dan voorheen als er toch meer kracht nodig is.

De Kuga eindigt op plek drie. Bij de Honda kan de samenwerking tussen motor en transmissie beter en bovendien krijg je bij de Hyundai-dealer meer waar voor je geld. Daardoor eindigt de Tucson op de hoogste trede en moet de Honda genoegen nemen met plek twee.

De volledige test is te lezen in AutoWeek nr. 51.

Tucson geweldige caravantrekker

Wist je dat de Hyundai Tucson ook een geweldige caravantrekker is? Kom gewoon eens langs voor een gratis proefrit. Er is altijd wel een Hyundai-dealer bij jou in de buurt!

Vraag gratis proefrit aan

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen