iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

De Hyundai i10: onverslaanbaar!

Wat als een auto met een zuinige verbrandingsmotor het opneemt tegen een vergelijkbare auto met een hybride-aandrijflijn? Wint dan automatisch de groenste auto? Niet altijd, blijkt uit een Dubbeltest van AutoWeek tussen de Hyundai i10 en de nieuwe Fiat Panda Hybrid. Op vrijwel alle vlakken is de i10 namelijk gewoon veel beter, oordeelt het automagazine. En daar is geen speld tussen te krijgen. Bekijk de video:

Je moet dus van goeden huize komen om de Hyundai i10 te verslaan. In de klasse van de compacte auto’s behoort hij al jaren tot de absolute top en meerdere malen beten nieuwkomers in dit segment hun tanden stuk op deze baas. Wat is toch het geheim van de Hyundai i10? Zijn looks? Zijn ruimte? Zijn aandrijving? In de Dubbeltest met de Panda schrijft Autoweek het volgende (lees verder onder de foto):

In de klasse van de compacte auto’s behoort de Hyundai i10 al jaren tot de absolute top.

De Hyundai i10 toont zich vanbinnen een kleine reus. Op de achterbank zit je als Nederlandse volwassene gewoon goed en dat zien we in deze klasse maar weinig. Helemaal knap omdat de kofferbak ook nog 252 liter meet, voor het segment eveneens bovengemiddeld.

Voorin ziet alles er goed uit, de materialen zijn solide en ergonomisch valt er heel weinig op af te dingen. Een goede zitpositie is makkelijk gevonden en alle knoppen zitten precies op de plek waar je ze verwacht.

De Hyundai i10 kan worden voorzien van moderne connectiviteitsopties zoals Apple Carplay, er is optioneel een ingebouwd navigatiesysteem en op de duurdere versies zijn actieve veiligheidssystemen zoals een rijstrookassistent en verkeersbordherkenning aanwezig.


Lees ook:

Pers over de Hyundai i10: Wéér de beste compacte auto van Nederland


 

De hele rijbeleving van de Hyundai i10 neigt naar het B-segment. Er zit veel meer rust in dan bij de Panda waardoor de Zuid-Koreaan zowel comfortabeler als stabieler rijdt. Op droog asfalt is er zelfs verrassend veel grip voor zo’n kleine auto.

Op alle vlakken is de Hyundai i10 de rationele winnaar. Hij is ruimer, rijdt comfortabeler en zowel multimedia als veiligheidssystemen zijn duidelijk een generatie verder. Niet zo gek, een nieuwe generatie gaat nu met de tijd mee dan een ontwerp dat negen jaar op de markt is.

Het hele artikel lees je in AutoWeek nummer 44.

Hoe ziet jouw ideale Hyundai i10 eruit?

De nieuwe Hyundai i10 valt vooral op door zijn volwassen uitstraling en immense binnenruimte. Ontdek hem zelf op de speciale Hyundai i10-pagina. Of stel hem direct helemaal naar jouw eigen smaak samen in de car configurator.

Hyundai i10 samenstellen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen