iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Is dit de auto met de coolste koplampen?

Als er een verkiezing voor coolste autokoplampen zou bestaan, dan valt de nieuwe Hyundai TUCSON absoluut in de prijzen. Het eerste wat opvalt aan de gloednieuwe SUV is namelijk de indrukwekkende grille waarin koplampen lijken te ontbreken. Op vernuftige wijze hebben de ontwerpers van Hyundai die weten te verbergen. Pas wanneer je de verlichting inschakelt, worden de lampen zichtbaar. Briljant! Bekijk de infographic hieronder (klik op de afbeelding voor een grote weergave).

Voor het eerst op de concept car Vision T

Dit slimme ontwerp wordt ook wel Hidden Lighting-technologie genoemd en zagen we eerder al op de Vision T, een concept car die werd onthuld op de LA Auto Show in 2019. Als de verlichting is uitgeschakeld lijkt de grille opgebouwd uit donkere, geometrische patronen, zonder zichtbaar verschil met de LED-dagrijverlichting. Wordt de dagrijverlichting ingeschakeld, dan verandert het donkerchromen design van de grille in juweelachtige vormen.

Ook achterlichten met Hidden Lighting

Ook de achterlichten van de nieuwe Hyundai TUCSON zijn voorzien van Hidden Lighting. Die verschijnen als driehoekige delen aan weerszijden van de achterlichtunits. De grijze, doorschijnende lenzen houden het licht van buitenaf gedeeltelijk buiten als de verlichting is uitgeschakeld. Is de LED-verlichting ingeschakeld, dan wordt het licht zodanig verspreid dat het lijkt alsof de driehoeken hun ‘vleugels spreiden’. Bekijk de video hieronder.

In de toekomst ook op andere Hyundai’s

Hyundai is van plan om Hidden Lighting in de toekomst op meerdere modellen toe te passen. Door de verdere ontwikkeling van deze technologie verwacht het merk ook dat toekomstige, zelfrijdende voertuigen via de lampen informatie met andere voertuigen en voetgangers kunnen delen.

Vanaf medio januari 2021 in de showroom

De nieuwe Hyundai TUCSON staat vanaf medio januari 2021 in de Nederlandse Hyundai-showrooms. Hyundai trapt af met de benzineversie met 48-volt mild hybrid-technologie en de hybride-versie gevolgd door de TUCSON Plug-in Hybrid, net als een bijzonder sportieve N Line-uitvoering.


Ontdek de nieuwe Tucson

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen