iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Santa Fe gaat met zijn tijd mee

Voor het eerst krijgt ook het vlaggenschip van Hyundai – de Santa Fe – de beschikking over geëlektrificeerde aandrijflijnen. Dat betekent dat alle SUV’s in het gamma van Hyundai – KONA, Tucson, Santa Fe, NEXO – nu leverbaar zijn met zuinige en schone motoren, variërend van 48-volt mild hybride tot brandstofcel. De nieuwe Santa Fe verschijnt in het najaar als hybride in de showroom. De plug-in hybride volgt in februari volgend jaar.

Smartstream-motor

Een nieuwe 1.6 T-GDi Smartstream-turbobenzinemotor met directe brandstofinspuiting vormt de basis voor de hybride Santa Fe. Deze krachtbron werkt samen met een 44,2 kW elektromotor, die wordt gevoed door een 1,49 kWh lithium-ion-polymeeraccu. Het systeemvermogen bedraagt 169 kW (230 pk) en 350 Nm trekkracht. De Santa Fe is er met voor- en vierwielaandrijving.

Vierwielaandrijving

De plug-in hybride Santa Fe is eveneens voorzien van de 1.6-liter T-GDi Smartstream-motor. In deze versie is die gekoppeld aan een 66,9 kW elektromotor die gevoed wordt door een 13,8 kWh lithium-ion-polymeeraccu. Het systeemvermogen bedraagt 195 kW (265 pk) en eveneens 350 Nm trekkracht. De plug-in hybride Santa Fe is er uitsluitend met vierwielaandrijving.

Nieuw voertuigplatform

De nieuwe Santa Fe is het eerste model van Hyundai in Europa – en wereldwijd de eerste SUV van Hyundai – dat gebaseerd is op het geheel nieuwe voertuigplatform van de derde generatie. Het nieuwe platform zorgt voor duidelijk betere prestaties, een nog beter weggedrag, een lager verbruik en betere bescherming van de inzittenden in het geval van een botsing.

Meer interieurruimte

De Hyundai Santa Fe stond al bekend om zijn comfort en interieurruimte. De nieuwe Santa Fe biedt nu zelfs nog meer interieurruimte. Dat is te danken aan het nieuwe platform, terwijl dat toch ook is berekend op geëlektrificeerde aandrijflijnen. De totale lengte, breedte en hoogte van de nieuwe Santa Fe zijn toegenomen ten opzichte van die van zijn voorganger.

Blijf op de hoogte

De nieuwe Hyundai Santa Fe verschijnt in het najaar in de showroom. Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de nieuwe SUV? Meld je dan nu aan voor de gratis digitale Hyundai-nieuwsbrief.


Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen