iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai SANTA FE uitgeroepen tot Zevenzitter van het Jaar

De Hyundai SANTA FE is een van de populairste zevenzitters ter wereld. Zó populair dat het gerenommeerde Britse autotijdschrift What Car hem heeft uitgeroepen tot Zevenzitter van het Jaar en Beste plug-in hybride voor grote gezinnen. De ideale auto dus voor als je met een groot gezelschap op pad moet. Of wanneer je veel spullen te vervoeren hebt. Want de SANTA FE is groot. Heel groot.

De SANTA FE dankt zijn enorme binnenruimte aan het nieuwe platform waarop hij is gebouwd. Het accupakket bevindt zich onder de beide voorstoelen, waardoor de hybride-aandrijving geen negatieve invloed heeft op de beschikbare (bagage)ruimte. Sterker nog, dankzij het nieuwe platform heb je 3 centimeter meer beenruimte op de tweede zitrij en 4 centimeter meer beenruimte op de derde zitrij.

Het Britse autotijdschrift What Car riep de Hyundai SANTA FE uit tot Zevenzitter van het Jaar en Beste plug-in hybride voor grote gezinnen.

Laadvolume van 2.765 liter

Een druk op de knop is voldoende om de in delen (60:40) neerklapbare stoelen op de tweede rij omhoog en uit de weg te schuiven voor gemakkelijke toegang tot de achterste zitrij. De twee achterste stoelen laten zich eveneens gemakkelijk uit- en inklappen en met beide zitrijen neergeklapt heeft de Hyundai SANTA FE een laadvolume van maar liefst 2.765 liter.

‘In veel zevenzitters is de derde zitrij uitsluitend voor noodgevallen’, aldus Steve Huntingford, redacteur van What Car, ‘maar de Hyundai SANTA FE biedt gewoon plaats aan zeven volwassenen zonder dat het gebruiksgemak ten koste gaat van het luxe gevoel. Bovendien wordt de aantrekkingskracht van de auto nog verder vergroot door zijn comfortabele rijgedrag en de royale standaarduitrusting.’

Voordelen van een elektrische auto

Behalve ruim is de SANTA FE Plug-in Hybrid ook nog eens zuinig. Immers, een plug-in hybride (PHEV) is grotendeels gelijk aan een hybride (HEV), maar biedt nog enkele voordelen van een volledig elektrische auto (EV). Net als een HEV is een PHEV voorzien van een verbrandingsmotor en een elektromotor, maar het batterijpakket is aanzienlijk groter voor een groter elektrisch rijbereik. Verder beschikken PHEV’s over een boordlader zodat je ze kunt opladen aan een extern oplaadpunt.

Met een druk op de knop schakel je over naar de EV-modus voor puur elektrisch rijden. Zodra de batterij leeg is, neemt de zuinige benzinemotor het over. Onderweg of bij aankomst kun je inpluggen bij een oplaadpunt. Het instelbare regeneratieve remsysteem laadt de batterij onderweg ook op doordat dit systeem tijdens afremmen energie terugwint. Benieuwd wat de Hyundai de SANTA FE Plug-in Hybrid nog meer in huis heeft?Ontdek de SANTA FE Plug-in Hybrid

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen