iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai tilt zelfrijdende auto naar the next level

De ontwikkeling van zelfrijdende rijdende auto’s gaat verbazingwekkend hard. Vorig jaar nog introduceerde Hyundai de Autonomous IONIQ Concept en nu alweer wordt hard gewerkt aan de zelfstandig rijdende Hyundai Level 4. Om deze auto autonoom te kunnen laten rijden is feitelijk geen menselijke interactie meer nodig.

Hyundai wil zijn zelfrijdende auto Level 4 in 2021 op de markt brengen. Om dat doel te bereiken zijn we een alliantie aangegaan met Aurora, wereldleider op het gebied van technologie die autonoom rijden mogelijk maakt.

Autopilot inschakelen

Level 4 betekent dat de automatische piloot van de auto in staat is het voertuig in bijna elk mogelijk scenario te besturen, behalve in zeer slecht weer. Als de omstandigheden het toelaten kan de chauffeur de ‘autopilot’ inschakelen en hoeft hij vervolgens niet meer te letten op de besturing.

Wat houden de verschillende levels precies in?

  • Bij Level 1 heeft de mens controle. Desgewenst kan hij zich laten helpen door een enkel actief systeem zoals automatisch adaptieve cruise control.
  • Level 2 (hands-off) is momenteel gemeengoed. Dit betekent dat acceleratie, sturen en remmen door de auto wordt gedaan.
  • Level 3 (eyes-off) gaat weer een stap verder. Op dit niveau kan de bestuurder in bekende en niet-complexe omgevingen (een snelweg) de aandacht veilig van zijn rijtaken naar iets anders verleggen. Wanneer nodig moet hij de controle van het voertuig overpakken.
  • Bij Level 4 is geen menselijke interactie nodig
  • Level 5 is de ultieme zelfrijdende auto. De enige input die op dat niveau nodig is, is het ingeven van de bestemming en het starten van het systeem. De software doet verder alles en neemt alle beslissingen.

Proefstad K-City

Hyundai bouwt momenteel net buiten de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel aan een 80 hectare grote stad genaamd K-City. In deze stad, maar ook in andere proefsteden in de wereld, worden de komende jaren zelfrijdende Hyundai’s verder ontwikkeld.

Nieuwe waterstofauto

Het in Silicon Valley en in Pittsburgh gevestigde Aurora gaat Hyundai daarbij helpen. Vanaf 2021 willen we zelfrijdende Hyundai’s gefaseerd commercieel inzetten. De nieuwe waterstofauto die in 2018 op de markt komt wordt als eerste model bij het autonoom rijden-project betrokken.

Toekomst Hyundai

Benieuwd wat Hyundai in de toekomst nog meer in petto heeft? Houd dan deze website goed in de gaten! Of meld je aan voor de gratis digitale nieuwsbrief van Hyundai.Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen