iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Vaart achter autonoom rijden

Hyundai pakt stevig door met de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s. In 2021 wil Hyundai de eerste Level 4-autonoom rijdende auto op de markt brengen. Hyundai heeft daarom aangekondigd te investeren in technologiebedrijf Aurora waarmee het al sinds 2018 samenwerkt.

Hyundai streeft naar een leidende rol in autonome mobiliteit en werkt daarom samen met Aurora aan nieuwe technologieën. Onder meer voor de Hyundai NEXO. Om deze waterstof-elektrisch aangedreven auto autonoom te kunnen laten rijden is feitelijk geen menselijke interactie meer nodig.

LIDAR-technologie

Het in Silicon Valley en in Pittsburgh gevestigde Aurora is marktleider op het gebied van autonoom rijden. Met LIDAR-technologie, een speciale lasertechniek waarmee de zelfrijdende auto de wereld om zich heen verkent, maakt Aurora autonoom rijden mogelijk.

Autopilot inschakelen

Level 4 betekent dat de automatische piloot van de auto in staat is het voertuig in bijna elk mogelijk scenario te besturen, behalve in zeer slecht weer. Als de omstandigheden het toelaten kan de chauffeur de ‘autopilot’ inschakelen en hoeft hij vervolgens niet meer te letten op de besturing.

Praktijkdemonstratie

In 2017 legde de NEXO zelfstandig een succesvolle rit van maar liefst 190 kilometer af van Seoul naar Pyeongchang. Het was voor het eerst dat Hyundai een praktijkdemonstratie met level 4-autonoom rijdende auto’s hield waarbij over langere afstanden snelheden werden bereikt van 100 tot 110 km/uur.

Blijf op de hoogte

Benieuwd wat Hyundai in de toekomst nog meer in petto heeft? Houd dan deze website goed in de gaten! Of meld je aan voor de gratis digitale nieuwsbrief van Hyundai.

Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen