iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Alle kanten op met MobED, een technisch hoogstandje van Hyundai

Hij is nauwelijks groter dan een zeepkist en weegt alles bij elkaar maar 50 kg. Juist díe compacte afmetingen in combinatie met vier wonderwielen en superslimme technologieën in de carrosserie van het wagentje maken van dit robotachtige apparaat een technisch hoogstandje. Ziehier de Mobile Eccentric Droid van Hyundai, kortweg MobED, een mobiliteitsplatform waarmee je letterlijk en figuurlijk alle kanten op kunt. Bekijk de video hieronder.

Maximumsnelheid van 30 km/u

De MobED is 67 cm lang, 60 cm breed en 33 cm hoog. De maximale wielbasis bedraagt 65 cm – voor optimale stabiliteit tijdens het rijden op hoge snelheid – en kan worden verkleind tot 45 cm voor het manoeuvreren op lage snelheid en op lastiger terrein. De maximumsnelheid is 30 km/u en op een volle accu – batterijcapaciteit 2 kWh – kan de MobED ongeveer vier uur vooruit.

De MobED is een zeer efficiënt voertuig(je). De platte, rechthoekige carrosserie staat op grote wielen, met onafhankelijke vering voor optimale stabiliteit: superhandig dus op hellende en oneffen wegdekken. Dankzij deze ophanging met zijn verstelbare wielbasis en flexibele stuurhoeken kan het platform moeiteloos door complexe stedelijke omgevingen bewegen.

De Mobile Eccentric Droid (MobED) van Hyundai kan prima uit de voeten op hellende en oneffen wegdekken.

Drie motoren op elk wiel

Dankzij zeer slimme technologieën, waaronder een geavanceerde ‘Eccentric Wheel’-aandrijving en hightech stuur- en remsystemen, is de MobED in staat op wisselende wegdekken en in verschillende omgevingen optimaal te presteren. De drie motoren die op elk wiel zijn gemonteerd zorgen niet alleen voor de aandrijving maar ook voor een nauwkeurige besturing van de wielen.

De onafhankelijk van elkaar opererende wielen maken rotatie en bewegingen naar alle kanten mogelijk. Zo kan de MobED op talloze terreinen en omgevingen uit de voeten, zelfs in krappe ruimtes. Het excentrische controlesysteem regelt de stabilisatie van het platform door de hoogte van elk wiel aan te passen aan het grondoppervlak. De 12-inch luchtbanden van de MobED dragen bij aan het nog meer absorberen van stoten en trillingen.

Dankzij onafhankelijk van elkaar opererende wielen kan de Mobile Eccentric Droid (MobED) van Hyundai alle kanten op.

Servicerobot of kinderwagen

Door zijn grote veelzijdigheid is de MobED geschikt voor verschillende toepassingen. Zo kan het multifunctionele platform worden ingezet als servicerobot, als kinderwagen of bijvoorbeeld als mobiliteitshulpmiddel voor ouderen of gehandicapten. Daarnaast is de MobED dankzij de afzonderlijk van elkaar bewegende wielen, de compacte afmetingen en het lage trillingsniveau ideaal om er stootgevoelige apparaten als filmcamera’s op te monteren.

Op de hoogte blijven van het laatste technologische ontwikkelingen bij Hyundai? Meld je dan nu aan voor de digitale nieuwsbrief van Hyundai.Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen