iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

NEXO krijgt 5 groene sterren van Green NCAP

De Hyundai NEXO heeft een maximale waardering van vijf sterren gekregen van Green NCAP. Deze onafhankelijke organisatie, een divisie van het bekende Euro NCAP die auto’s test op veiligheid, rangschikt auto’s op basis van hun impact op het milieu. De NEXO is, na de IONIQ Electric (in 2019) en de KONA Electric (in 2020), het derde model van Hyundai dat beloond wordt met vijf sterren.

Green NCAP beoordeelt op basis van verschillende tests hoe milieuvriendelijk auto’s nu eigenlijk zijn. Elke geteste auto krijgt, net als bij de veiligheidstest van Euro NCAP, nul tot vijf sterren. Die komen voort uit cijfers – variërend van 1 (zeer slecht) tot 10 (zeer goed) – die de geteste auto’s kunnen verdienen op drie verschillende onderdelen: luchtkwaliteit, energie-efficiëntie en broeikasgassen.

Green NCAP beloont de waterstof-elektrische Hyundai NEXO met 5 sterren.

Stroom uit een brandstofcel

Uiteraard scoren elektrische auto’s goed in de test van Green NCAP. En dat geldt dus ook voor de Hyundai NEXO. Deze bijzondere SUV haalt zijn stroom niet uit een batterij, maar uit een brandstofcel. Daarin wordt waterstof omgezet in elektrische energie waarmee de elektromotor wordt aangedreven die de auto in beweging brengt.

Afgezien van water(damp) kent de NEXO geen uitstoot. Sterker nog, tijdens het rijden filtert en zuivert hij de lucht. De NEXO zorgt dus voor minder fijnstofvervuiling. De gezuiverde lucht die niet naar de brandstofcel stroomt, verlaat de NEXO schoner dan die daarvoor was binnengekomen.

Op een volle tank waterstof kun je tot maar liefst 665 km afleggen in de Hyundai NEXO.

Maximumscore van 10 punten

In de test van Green NCAP behaalde de NEXO op de onderdelen luchtkwaliteit en broeikasgassen de maximumscore van 10 punten. Op het onderdeel energie-efficiëntie scoort de waterstof-elektrische SUV een 7,3, voldoende voor de maximale waardering van vijf sterren van Green NCAP. Daarmee behoort de NEXO tot de schoonste en zuinigste auto’s ter wereld.

Hyundai is een van de weinige automerken ter wereld die auto’s met een brandstofcel maken en met zo’n 140 verkochte exemplaren in 2020 is de NEXO de bestverkochte waterstofauto in Nederland. Het tanken van waterstof neemt slechts een handvol minuten in beslag en op een volle tank waterstof kun je tot maar liefst 665 km (volgens WLTP) afleggen. Meer weten over de NEXO?


Ontdek de NEXO

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen