iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

IONIQ Electric is de allergroenste auto

Hoe groen is groen? Is elke elektrische auto even milieuvriendelijk? Zijn benzine- en dieselauto’s per definitie het minst groen? Na de Duitse ANWB-zusterorganisatie ADAC met zijn strenge Ecotest is er nog een instantie die de impact van auto’s op het milieu meet: Green NCAP. En net als de ADAC roept deze nieuwe onafhankelijke instantie de Hyundai IONIQ Electric tot winnaar uit.

Wat Euro NCAP is voor veiligheid, is de Green NCAP voor het milieu. Het doel is om informatie te verschaffen over het realistische verbruik en de uitstoot van schadelijke uitlaatgassen van auto’s. Geteste auto’s krijgen, net als bij de Euro NCAP veiligheidstest, nul tot vijf sterren.

Vijf sterren: zeer schoon en zuinig

Twee auto’s werden door Green NCAP beloond met de maximale score van vijf sterren: de Hyundai IONIQ Electric en de BMW i3. Met die topscore bewijzen beide auto’s zeer schoon en zuinig te zijn. Auto’s die in de test nul sterren scoren verbruiken en/of vervuilen juist veel.

Elektrische auto’s scoren het best

In zijn eerste test onderzocht Green NCAP twaalf auto’s: twee elektrische, drie diesel en zeven benzine. Green NCAP legt alle auto’s langs dezelfde meetlat. De elektrische auto’s scoorden het best in de test van Green NCAP. Drie auto’s wisten geen enkele ster te behalen.

1. Hyundai IONIQ *****
2. BMW i3 *****
3. VW Up! GTI ****
4. BMW X1 2.0d ***
5. Mercedes-Benz A200 ***
6. Ford Fiesta 1.0 EcoBoost **
7. Audi A7 Sportback 50 TDI *
8. Volvo XC40 T5 *
9. Subaru Outback 2.5 *
10. VW Golf 1.6 TDI 0 sterren
11. FIAT Panda 1.0 0 sterren
12. Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 0 sterren

IONIQ Electric direct leverbaar

Wil jij ook elektrisch rijden? Dan ben je bij Hyundai aan het juiste adres. De Hyundai IONIQ Electric is de scherpst geprijsde volledig elektrische auto in zijn klasse. Zakelijk rijders profiteren ook nog eens van een gunstige 4% bijtelling. Bovendien is de Hyundai IONIQ Electric gewoon direct uit voorraad leverbaar.

Maak een GRATIS proefrit

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen