iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

45 Concept EV grote blikvanger op Greentech Festival

Misschien heb je er wel eens van gehoord: het Greentech Festival in Berlijn. Nico Rosberg is een van de oprichters van dit duurzaamheidscongres. De voormalig Formule 1-coureur is een groot voorstander van milieuvriendelijke mobiliteit en droomt ervan dat Formule 1-auto’s ooit allemaal elektrisch gaan rijden. Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren van Hyundai dat al decennialang veel geld investeert in de ontwikkeling van auto’s met weinig tot geen uitstoot van schadelijke stoffen.

Logisch dat er op het Greentech Festival 2020 volop aandacht was voor de lancering van IONIQ als Hyundai’s nieuwe submerk voor volledig elektrische modellen. Daarmee onderstreept Hyundai zijn ambitie uit te willen groeien tot wereldwijde marktleider op het gebied van elektrisch rijden.

IONIQ 5, IONIQ 6 en IONIQ 7

De komende vier jaar brengt Hyundai drie volledig elektrische auto’s onder de naam IONIQ op de markt. De eerste is de IONIQ 5, een middelgrote CUV gebaseerd op de 45 Concept EV, die later dit jaar wordt gelanceerd. In 2022 volgt de IONIQ 6 (sportsedan) en in 2023 de IONIQ 7 (SUV).

De 45 Concept EV is Hyundai’s studiemodel waarop de IONIQ 5, die later dit jaar wordt gelanceerd, is gebaseerd.

Visie op emissievrije mobiliteit

Tijdens het Greentech Festival 2020, waar verduurzaming van de auto-industrie centraal stond, presenteerde Hyundai zijn visie op emissievrije mobiliteit. Aan het woord kamen Bertrand Piccard, Andreas Christoph-Hofmann en Mark Freymüller.

  • Bertrand Piccard liet zijn licht schijnen over groene mobiliteit. De Zwitser is behalve avonturier en aeronaut ook wetenschapper en voorzitter van de Solar Impulse Foundation en deelt dezelfde groene ideeën als Hyundai. Piccard zet zich al decennialang in voor het promoten van schone technologieën en staat Hyundai met raad en daad bij op het gebied van emissievrije mobiliteitsoplossingen.

  • Andreas Christoph-Hofmann, Vice President Marketing en Product bij Hyundai Motor Europe, nam tijdens het Greentech Festival deel aan een paneldiscussie over het onderwerp innovatieve mobiliteit. Hij gaf meer inzicht in Hyundai’s kijk op emissievrij autorijden en de komst van Hyundai’s speciale submerk voor elektrische modellen, IONIQ.

  • Mark Freymüller, CEO van Hyundai Hydrogen Mobility – een joint venture tussen Hyundai en H2 Energy, ging in op de vele voordelen van waterstof-elektrisch aangedreven trucks. Hyundai is een belangrijke speler op het gebied van waterstoftechnologie en ziet een grote toekomst weggelegd voor toepassingen met brandstofcelsystemen in zwaar transport.

Volg de laatste ontwikkelingen

Op het gebied van mobiliteit is veel meer mogelijk dan alleen auto’s maken. Hyundai wil grenzen blijven verleggen, grenzen blijven doorbreken en zich blijven verdiepen in allerlei slimme innovaties. Op de hoogte blijven van de laatste technologische ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor de gratis digitale nieuwsbrief van Hyundai.


Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen