iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Wauw! In 24 uur maar liefst 1.600 km door 9 Europese landen ... in een KONA Electric

Stel, je kruipt achter het stuur van een KONA Electric om 24 uur aan een stuk door – behoudens af en toe een laadbeurt – te rijden: hoeveel kilometer kun je dan wel niet afleggen? TopGear probeerde het uit, doorkruiste 9 landen en noteerde na een etmaal vrijwel onafgebroken toeren maar liefst 1.600 kilometer. Een fantastische prestatie waarvoor de KONA Electric bij de TopGear Electric Awards werd beloond met de titel Beste compacte gezinsauto. Conclusie: anno 2020 is er geen enkele reden meer voor actieradiusangst.

De 1.600 km lange rit begon in Tsjechië en voerde TopGear en de KONA Electric achtereenvolgens door Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Liechtenstein, Frankrijk, Luxemburg, België en Nederland. Voor de goede orde: de monsterrit vond plaats in december 2019 … inderdaad, toen alles nog normaal was en je gewoon kriskras door Europa kon toeren.

De KONA Electric met 64 kWh-batterijpakket kan volgens de WLTP-meetcyclus op een enkele acculading maar liefst 484 kilometer afleggen.

484 kilometer (WLTP) op een volle accu

TopGear koos voor zijn lange tocht het 2020-model van de KONA Electric met 64 kWh-batterijpakket die volgens de WLTP-meetcyclus op een enkele acculading maar liefst 484 kilometer kan afleggen. Met een 100 kW snellader laad je de lithium-ion-polymeerbatterij in minder dan een uur voor 80 procent op; ruim voldoende om er weer enkele honderden kilometers tegenaan te kunnen.

Voor het opladen van de KONA Electric maakte TopGear gebruik van het inmiddels zeer uitgebreide snellaadnetwerk voor elektrische auto’s in Europa. Om zoveel mogelijk kilometers uit een nagenoeg volle batterij te halen, hanteerde TopGear een zo constant mogelijke snelheid. Daarmee verbruik je minder energie dan wanneer je voortdurend accelereert of met hoge snelheid rijdt.

De 1.600 km lange rit voerde de KONA Electric door Tsjechië, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Liechtenstein, Frankrijk, Luxemburg, België en Nederland.

Hier KONA Electric met 39,2 kWh-batterijpakket

Behalve de KONA Electric met 64 kWh-batterijpakket is er ook de KONA Electric met 39,2 kWh-batterijpakket. Deze compacte SUV biedt alle voordelen die zijn ‘grote broer’ ook heeft. Door zijn kleinere maar nog altijd zeer comfortabele actieradius van 305 km (volgens WLTP-richtlijnen) heeft de KONA Electric 39 kWh ook een scherpere vanafprijs.


Ontdek de KONA Electric

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen