iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

KONA Electric komt nu nóg verder op een volle accu

Rijden in een Hyundai KONA Electric is nu nog aantrekkelijker. De actieradius van de compacte elektrische SUV met 64 kWh-batterijpakket is namelijk vastgesteld op 484 kilometer en de range van de KONA Electric met 39 kWh-batterijpakket op 305 kilometer. Dat heeft Hyundai bekendgemaakt.

De KONA Electric dankt zijn riante rijbereik aan een aantal opvallende verbeteringen. Zo kreeg hij nieuwe Michelin Primacy 4-banden die opvallen door hun aanzienlijkere lagere rolweerstand. Bijkomend voordeel is dat de nieuwe ‘sloffen’ voor meer grip zorgen en het bandengeruis aanzienlijk reduceren.

De Hyundai KONA Electric kreeg nieuwe Michelin Primacy 4-banden die opvallen door hun aanzienlijkere lagere rolweerstand.

Fabriek in Tsjechië

De verbetering van de actieradius valt samen met de introductie van het 2020-model van de Hyundai KONA Electric. Deze wordt nu behalve in de Hyundai-fabriek in Ulsan (Korea) óók in onze moderne productiefaciliteit in Tsjechië geproduceerd.

Dankzij deze extra capaciteit kan Hyundai 80.000 eenheden van de KONA Electric in Europa leveren. Voor Nederland betekent dit dat de levertijd aanzienlijk wordt verkort. Klanten die nu een KONA Electric bestellen, rijden voor de zomer in de verbeterde versie met extra actieradius.

De populaire KONA Electric heeft niet alleen een groter bereik, hij kan nu ook sneller laden dankzij het nieuwe 3-fase laadsysteem. Informatie is gemakkelijker af te lezen van het 10,25-inch infotainmentsysteem en de connectiviteitsmogelijkheden zijn aangescherpt met de Hyundai Bluelink-applicatie.

Klanten die nu een Hyundai KONA Electric bestellen, rijden voor de zomer in de verbeterde versie met extra actieradius.

eCall-veiligheidssysteem

De opgefriste KONA Electric is standaard uitgerust met het eCall-veiligheidssysteem. De KONA Electric met 64 kWh-pakket kan nu bovendien 100 kilogram verticale last dragen. Dat betekent dat twee elektrische fietsen op de speciale fietsendrager aan de KONA Electric kunnen worden bevestigd.

De KONA Electric komt in aanmerking voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en is vrijgesteld van Motorrijtuigenbelasting (MRB) tot en met 2020. De bijtelling voor zakelijk rijders is 8 procent.

Ontdek de KONA Electric

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen