iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Welke elektrische auto heeft de grootste actieradius?

Welke elektrische auto komt het verst op een volle batterij? Het Engelse consumentenplatform WhatCar? vergeleek 14 modellen in een strenge praktijktest en daar rolde één absolute winnaar uit de bus: de Hyundai KONA Electric!

De Hyundai KONA Electric heeft een actieradius van 449 kilometer (volgens WLTP). In de praktijktest van WhatCar? haalde KONA Electric een afstand van 416 kilometer. Ter vergelijking: de nummer twee Jaguar I-Pace – ruim twee keer zo duur als de KONA Electric – kwam tot 407 kilometer.

De uitslag van de praktijktest van het consumentenplatform WhatCar? luidt:

 1. Hyundai KONA Electric
 2. Jaguar I-Pace
 3. Kia e-Niro
 4. Tesla Model X (100D)
 5. Tesla Model S (75D)
 6. Audi e-tron
 7. BMW i3
 8. Renault Zoe
 9. Nissan Leaf
 10. Volkswagen e-Golf
 11. Hyundai IONIQ
 12. Volkswagen e-Up
 13. Smart ForTwo EQ
 14. Smart ForFour EQ
De Hyundai KONA Electric heeft een actieradius van 449 kilometer (volgens WLTP). In de praktijktest van WhatCar? haalde KONA Electric een afstand van 416 kilometer.

KONA Electric met 4 % bijtelling

De Hyundai KONA Electric – met slechts 4 % bijtelling voor zakelijk rijders – is de eerste 100 % elektrische SUV in Europa. Benieuwd naar wat de KONA Electric allemaal in huis heeft? Ontdek hem op deze speciale pagina. Of kom hem uitproberen bij de dealer.

Boek gratis proefrit

Alle elektrische Hyundai-modellen

De range elektrische auto’s van Hyundai telt de meest uiteenlopende groene modellen: de batterij-elektrische auto’s (BEV) KONA Electric en IONIQ Electric (beide met 4 % bijtelling), de waterstof-elektrische (FCEV) NEXO (ook met 4 % bijtelling) en de IONIQ Hybrid (HEV) en IONIQ Plug-in Hybrid (PHEV). Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Kies jouw favoriet

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen