iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Op vakantie naar Zwitserland in een IONIQ 5 met fietsendrager

Voor het trekken van een caravan is geen betere auto te bedenken dan de IONIQ 5. Niet voor niets werd de elektrische Hyundai uitgeroepen tot ANWB Trekauto van het Jaar 2022. En als hij moeiteloos een zware caravan kan trekken, dan is het meenemen van een fietsendrager op de trekhaak natuurlijk helemaal een peulenschil. Toch? Voor het ultieme bewijs nam een team van de website Elektrische Autovakanties de proef op de som. Bestemming: de Zwitserse Alpen. Hieronder een greep uit het reisverslag.

Klaar voor vertrek naar Zwitserland, in een Hyundai IONIQ 5 met fietsendrager.

Vanuit Nederland gaan we zo’n 1.000 kilometer naar het zuiden richting Zwitserland, bijna tegen de Italiaanse grens, met de Hyundai IONIQ 5 inclusief bepakking en fietsendrager met twee fietsen.

Voor het plannen van de vakantie met de Hyundai IONIQ 5 naar Zwitserland zijn onze voorbereidingen relatief beperkt. Dankzij de ruime actieradius van 507 km (WLTP), het supersnelle laden van 100 km per 5 minuten en de ruimte van de IONIQ 5 weten we dat de rit naar Zwitserland waarschijnlijk geen verrassingen op gaat leveren.

Bij vertrek valt direct op dat je in de ruime en comfortabele Hyundai IONIQ 5 niets merkt van het fietsenrek achter op de elektrische auto. [...] Het enige dat we merken is dat de Hyundai IONIQ 5 uit zichzelf de aanhanger modus heeft geselecteerd en daardoor een lagere actieradius dan normaal heeft (314 km vs. 461 km zonder fietsenrek).

Het laden van de IONIQ 5 bij Fastned Hilden Kreuz in Duitsland gaat supersnel en net als bij meer Fastned-snelladers kunnen we hier met het uitstekende fietsenrek op de auto gemakkelijk bij de laadpaal parkeren.

Dankzij het supersnelle laden levert de rit naar Zwitserland geen verrassingen op.

Vanuit Hilden rijden we de A3 af richting zuid-Duitsland met als volgende laadstop een snellader van EnBW bij Pfungstadt West.[…] Tijdens het laden kijken we haast vol verbazing naar de bijzonder hoge laadcurve van de IONIQ 5 op het scherm van de EnBW snellader. Binnen 15 minuten zitten we weer in de auto om de reis voort te zetten richting Zwitserland.

Met weer 260 km actieradius rijden we verder en onderweg bespreken we hoe ontzettend snel de ontwikkelingen gaan op het gebied van elektrische auto’s. Nog geen twee jaar geleden was het in Duitsland best wel zoeken naar snelladers langs de Autobahn. Tegenwoordig staat goed aangegeven langs de snelweg bij welke stop een laadpaal staat en tegelijkertijd zijn de laadpalen steeds sneller.

Tijdens de vakantie in Zwitserland maken we de mooiste trips en ontdekken we de omgeving en de Zwitserse bergen in optima forma. Er zijn schitterende wandeltochten (hikes) te maken, bekende bergen te beklimmen met de fiets én mooie bergpassen te rijden met de Hyundai IONIQ 5.

In een Hyundai IONIQ 5 met fietsendrager op vakantie in Zwitserland.

Voor onze terugreis is de planning om slechts 3 laadstops te maken. Voor de terugweg gebruiken we dit keer niet de Electric Routes app maar A Better Routeplanner. Volgens A Better Routeplanner zijn we binnen 11 uur thuis en leggen we dan inclusief fietsendrager bijna 1.000 kilometer af.

We stellen Google Maps in op IONITY. Eenmaal bij de IONITY snellader is er eigenlijk niet eens tijd om rustig aan te doen want na iets meer dan een kwartier laden zitten we alweer op 80%. […] Uiteindelijk leggen we de terugreis vanuit Andermatt in exact 11 uur af zoals A Better Routeplanner ons van tevoren al had aangegeven.

Ga je met je elektrische auto op vakantie en wil jij je fiets of meerdere fietsen meenemen? Goed idee. Wij hebben 3 wielrenfietsen meegenomen naar Zwitserland met de Hyundai IONIQ 5. Het verbruik lag slechts zo’n 15% hoger dan normaal. De IONIQ 5 is sowieso een ideale trekauto natuurlijk en dat merkten wij ook tijdens de vakantie.

Lees hier het hele artikel.

De Hyundai IONIQ 5 is verkrijgbaar met keuze uit twee batterijpakketten en achterwiel- of vierwielaandrijving.

Maak een proefrit in de elektrische IONIQ 5

Benieuwd naar de volledig elektrische IONIQ 5? Kom gerust eens langs voor een proefrit. De IONIQ 5 is verkrijgbaar met keuze uit twee batterijpakketten en achterwiel- of vierwielaandrijving. In totaal zijn er vier uitvoeringen: Style, Connect, Connect+ en Lounge. In de standaarduitvoering Style is de IONIQ 5 (met 58 kWh-batterij) al zeer rijk uitgerust.
Boek een proefrit

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen