iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

KONA Electric met indrukwekkend record in Guinness Book of Records

De Hyundai KONA Electric heeft een plekje veroverd in het Guinness Book of Records. De compacte SUV deed dat door een nieuw hoogterecord voor elektrische auto’s te vestigen. De KONA Electric bereikte een hoogte van maar liefst 5.731 meter.

Het oude record stond op 5.715.28 meter. Om dat te kunnen verbreken moest de KONA Electric helemaal naar Tibet. Daar beklom hij de Sawula-pas, met een hoogte van 5.731 meter een van de hoogste bergen ter wereld waar je nog met een auto kunt komen.

Extreme omstandigheden

De KONA Electric redde het – probleemloos – helemaal tot de top, een fantastische prestatie als je bedenkt dat dit onder extreme (weers)omstandigheden – kou, ijle lucht, slechte wegen – gebeurde. Onderweg werd de KONA Electric met draagbare opladers van stroom voorzien.

Starten bij temperaturen van -35 °C

Voor veel elektrische auto’s is starten bij extreem lage temperaturen nog wel eens een probleem. Maar níet voor de Hyundai KONA Electric. Tijdens uitvoerige tests in het ijskoude Lapland bleek de populaire SUV uitstekend bestand tegen temperaturen van wel -35 °C.

Keuze uit twee accupakketten

De Hyundai KONA Electric – met 8 % bijtelling voor zakelijk rijders – is er met keuze uit twee verschillende accupakketten: 39 kWh en 64 kWh. De elektrische SUV is leverbaar met een 3-fase omvormer, waarmee het accupakket met maximaal 11 kW is op te laden.Ontdek de KONA Electric

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen