iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai IONIQ laat BMW i8 en Porsche Boxster achter zich

Hyundai’s behoren tot de betrouwbaarste auto’s ter wereld en dat heeft natuurlijk allemaal te maken met de uitstekende kwaliteit van de auto’s. Die reputatie wordt nog maar eens bevestigd door WhatCar. Het Britse consumentenplatform onderzocht welke auto’s het best door de APK komen zonder storingen. En op de eerste plaats staat de Hyundai IONIQ.

Auto’s van drie tot acht jaar oud

WhatCar deed zijn onderzoek onder auto’s van drie tot acht jaar oud en maakte een top-50 van tweedehands auto’s met de beste slagingspercentages voor de eerste APK. In Engeland wordt deze periodieke keuring de Ministry of Transport Test (MoT) genoemd.

Hoewel de APK-keuring natuurlijk niet alles zegt over de betrouwbaarheid, geeft het toch een goede indicatie van hoe storingsgevoelig een voertuig is. En uit die cijfers blijkt dat de IONIQ (2017-nu) met een slagingspercentage van 96,18 procent fluitend door de MoT komt.

Premium-merken in de top-5

Achter de IONIQ vinden we vooral premium-merken: de BMW i8 (2014-2020) met een slagingspercentage van 95,97 procent, de Porsche Boxster (2012-2016) met 94,10 procent, de Lexus NX (2014-nu) met 93,82 procent en de Porsche 911 (2012-2019) met 93,72 procent.

Een autofabrikant die de beste kwaliteit biedt, kan ook de beste garantie bieden. Dat geldt uiteraard ook voor occasions. Daarom is er speciaal voor onze gebruikte auto’s het Hyundai Promise Approved Used Car-programma. Alleen de allerbeste occasions krijgen dit label.
Ontdek Hyundai Promise

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen