iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Ook voor de beste gebruikte elektrische auto moet je bij Hyundai zijn

Hou betrouwbaar zijn gebruikte elektrische auto’s? In Engeland hebben ze daar onderzoek naar gedaan en wat blijkt: bij hun eerste officiële periodieke keuring scoren elektrische auto’s beter dan conventionele auto’s. Uit datzelfde onderzoek rolde de Hyundai IONIQ Electric als betrouwbaarste gebruikte elektrische auto uit de bus, nog vóór de Nissan Leaf, Volkswagen E-Golf, Tesla Model X en BMW i3.

De Hyundai IONIQ Electric.

Onderzoek onder 5.230 elektrische auto’s

De Britse tegenhanger van onze eigen APK-keuring is de MOT (Ministry of Transport Test). De Britse website Move Electric vroeg bij de MOT de cijfers op van 5.230 elektrische auto’s die, gerekend vanaf 2020, minstens drie jaar oud zijn. Gemiddeld stond ruim 55.000 kilometer op de teller van deze auto’s.

Waar 84,46 procent van de conventionele auto’s de MOT-keuring in één keer voltooide, bedroeg het slagingspercentage onder de elektrische auto’s maar liefst 86,65 procent. Het betrouwbaarste model was de Hyundai IONIQ Electric die in maar liefst 98,75 procent van de gevallen de MOT-keuring doorstond.

1. Hyundai IONIQ Electric (2017-heden) 98.75 %
2. Nissan Leaf (2018-heden) 97.70 %
3. Volkswagen e-Golf (2014-2020) 93.94 %
4. Tesla Model X (2016-heden) 92.08 %
5. BMW i3 (2013-heden) 91.81 %

Ontdek de Hyundai IONIQ Electric

De Hyundai IONIQ Electric.

Benzine-aangedreven IONIQ ook betrouwbaarst

Vorig jaar deed What Car een soortgelijk onderzoek onder conventionele auto’s. Het Britse consumentenplatform onderzocht welke auto’s het best zonder storingen door de APK komen en op de eerste plaats eindigde de benzine-aangedreven Hyundai IONIQ met een slagingspercentage van 96,18 procent.

Hyundai’s behoren dus, of ze nu nieuw zijn of gebruikt, tot de betrouwbaarste auto’s ter wereld en dat heeft natuurlijk allemaal te maken met de uitstekende kwaliteit van de auto’s. Daarom ook biedt Hyundai de beste garantie die er is, namelijk Hyundai’s unieke 5 jaar garantie zonder kilometerbeperking.

Speciaal voor onze gebruikte auto’s is er het Hyundai Promise Approved Used Car-programma. De auto krijgt pas dit label wanneer het een uitgebreide 100-puntencheck met goed gevolg heeft doorlopen. Na onze controle mogen we met een gerust hart spreken van een nieuwe en dus betrouwbare gebruikte auto.

Meer over Hyundai Promise

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen