iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

IONIQ 5 N NPX1: overtreffende trap van de IONIQ 5 N

De IONIQ 5 N is van zichzelf al een lust voor het oog, maar het kan allemaal nóg mooier. Daarvoor zorgt N Performance Parts, een label van Hyundai dat zich volledig richt op het fabriceren van stoere tuning- en stylingaccessoires. Kleed je de IONIQ 5 N helemaal aan met alle onderdelen die N Performance Parts voor de bloedsnelle Hyundai heeft ontwikkeld, dan krijg je de overtreffende trap van deze 100% elektrische sportauto: de IONIQ 5 N NPX1.

N Performance Parts bestaat al sinds 2019 en ontwikkelt onderdelen voor de high performance N-modellen met een verbrandingsmotor, zoals de Hyundai i20 N, de Hyundai i30 N en de Hyundai KONA N. Door de komst van de volledig elektrische IONIQ 5 N richt N Performance Parts zich vanaf dit jaar ook op tuning- en stylingonderdelen voor de 100 % elektrische sportauto’s van Hyundai’s sportdivisie N.

De IONIQ 5 N NPX1 was voor het eerst te zien op de Tokyo Auto Salon 2024.

Conceptmodel

De IONIQ 5 N NPX1 is dus nog slechts een conceptmodel en was voor het eerst te zien op de Tokyo Auto Salon 2024. De auto op de foto beschikt over een carbon frontsplitter, sideskirts, een diffusor achter, een achtervleugelspoiler, lichtgewicht carbon wielen, hoogwaardige remblokken en verlagingsveren. Het interieur is verder opgewaardeerd met Alcantara-bekleding en racekuipstoelen.

De IONIQ 5 N is de snelste en krachtigste Hyundai ooit. De 650 pk (478 kW) sterke high performance auto kan zowel op de openbare weg als op het circuit perfect uit de voeten. Behalve stylingaccessoires ontwikkelt N Performance Parts ook softwareaanpassingen zoals geluid- en voertuigkalibratie, die dankzij Over-The-Air (OTA) software-updates onmiddellijk beschikbaar zullen zijn voor de IONIQ 5 N.


Het is nog niet bekend of en wanneer deze onderdelen voor de Nederlandse markt beschikbaar zullen zijn.Ontdek de IONIQ 5 N

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen