iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

AutoWeek: Wát een pretmachine is Hyundai i30 N!

Met de ‘N’ van niet normaal! Zo luidt de kop boven AutoWeek’s Dubbeltest tussen de hot hatches Hyundai i30 N en de Seat Leon Cupra. Waar de Hyundai i30 N een nieuwkomer is in deze klasse, is de Seat volgens AutoWeek een imponerende vertegenwoordiger van de gevestigde orde. Hoe krijgt de Hyundai i30 N het dan toch voor elkaar om de Seat Leon Cupra te verslaan? We verzamelden een paar opmerkelijke quotes uit de test:

Bewonderend

Met name jonge mensen stoten elkaar aan en wijzen de snelste i30 N bewonderend na, om als het even kan nog snel een plaatje te schieten.

Zin in

Hoofden die door het uiterlijk niet draaien, doen dat alsnog door het geluid uit die stortkokers. Zelfs in de mildste stand laat de i30 duidelijk weten er zin in te hebben.

Geknal en geplof

Ter verhoging van de feestvreugde geeft de i30 bij terugschakelen automatisch tussengas, terwijl gas los in ‘N-mode’ resulteert in een geknal en geplof dat alleen op oudejaarsavond onopgemerkt kan blijven.

Buizenstelsel

Het buizenstelsel van de Seat brengt een lekkere, donkerbruine brom voort, al kan die niet in de schaduw staan van het geweld dat uit het achterste van de Hyundai komt.

Speelgoedgehalte

Door de licht, minder communicatieve besturing en het iets meer over zijn lengteas rollende koetswerk is het speelgoedgehalte van de Spanjaard minder hoog dat dat van de Hyundai i30 N.

Pretmachine

Wie dag in, dag uit met een enorme grijns achter het stuur wil zitten en daar graag een paar offers voor brengt, kan niet om de Hyundai i30 N heen. Wát een pretmachine is deze Koreaan!

 

De volledige test is te lezen in AutoWeek nr. 3.

Bochtenkoning

Benieuwd wat de Hyundai i30 N allemaal nog meer kan? Waarom hij ook wel de Bochtenkoning wordt genoemd? Wat het N Grin Control System precies inhoudt? Dan moet je zeker een kijkje nemen op onze speciale Hyundai i30 N-pagina.

Ontdek de Hyundai i30 N

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen