iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Overtreffende trap van de i30 N: de i30 N Project C

Net als je denkt dat de i30 N zo’n beetje de bruutste Hyundai aller tijden is, komt er een overtreffende trap van de hot hatch: de i30 N Project C. De nieuwe sportauto is een lichtere, lagere en scherpere versie van de i30 N en dat zorgt ervoor dat de rijbeleving nog intenser is. Bekijk de video:

Straatlegale raceauto van Hyundai

De letter C in de naam van de Hyundai i30 N Project C verwijst naar ‘Area C’: de naam van het high-performance testcircuit van Hyundai’s Namyang R&D Center, de geboorteplaats van het N-label. Daarbij is de Project C ook de eerste straatlegale raceauto van Hyundai, waarbij gebruik wordt gemaakt van CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastic). Ten slotte is de letter C een verwijzing naar de ‘centre of gravity’ van de auto, het zwaartepunt. Dit ligt 8,8 millimeter lager dan dat van de 202 kW (275 pk) sterke Hyundai i30 N.

De Hyundai i30 N Project C weegt minder dan de hot hatch i30 N en rijdt bij hoge snelheden strakker over het asfalt.

Aerodynamische aanpassingen

Zowel de voorbumperspoiler, de diffuser achter, de motorkap en de zijskirts met N-logo zijn van CFRP gemaakt. De Project C weegt hierdoor minder dan de i30 N en rijdt bij hoge snelheden strakker over het asfalt. Diverse aerodynamische aanpassingen zorgen ervoor dat Project C sneller rijdt en stabieler op de weg ligt – twee ingrediënten voor het betere bochtenwerk. Het vermogen en koppel – met overboost – blijven met 202 kW (275 pk) en 378 Nm gelijk aan dat van de Hyundai i30 N met Performance Pack.

De Hyundai i30 N Project C is een exclusieve sportauto die in een gelimiteerde oplage op de markt verschijnt. Er worden in totaal maar 600 exemplaren van gemaakt.

In het interieur van de Hyundai i30 N Project C is veel alcantara te vinden, onder meer op het stuurwiel en bij de versnellingshendel en handrem.

Als eerste het laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Hyundai? Meld je dan nu aan voor de gratis digitale nieuwsbrief van Hyundai.


Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen