iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Opnieuw succes voor rallyrijder Ott Tänak

Ott Tänak raakt op stoom. Na zijn zware crash in de openingsrally van het seizoen in Monte Carlo en een tweede plaats in de Rally van Zweden boekte de coureur van Hyundai Motorsport in de Rally van Mexico weer een succesje in zijn rallyauto Hyundai i20 WRC; onder zware omstandigheden finishte de regerend wereldkampioen opnieuw als tweede. Zijn teamgenoten Thierry Neuville en Dani Sordo moesten met pech opgeven. Bekijk hieronder de preview.

Voortijdig einde

Door het coronavirus werd de vierde en laatste dag van de Rally van Mexico op zondag niet meer gereden. Omdat na de laatste etappe op zaterdag meer dan 75 procent van de rally was afgelegd, werden er wel volle punten toegekend voor het evenement. De eerstvolgende WK-wedstrijd is nu de Rally van Portugal. Deze staat vooralsnog in de planning voor eind mei.

Uitslag Rally van Mexico

1. Sébastien Ogier
2. Ott Tänak (Hyundai)
3. Teemu Suninen
4. Elfyn Evans
5. Kalle Rovanperä

WK-stand rijders

1. Sébastien Ogier 62 punten
2. Elfyn Evans 54 punten
3. Thierry Neuville (Hyundai) 42 punten
4. Kalle Rovanperä 40 punten
5. Ott Tänak (Hyundai) 38 punten
6. Teemu Suninen 26 punten
7. Esepekka Lappi 24 punten
8. Sébastien Loeb (Hyundai) 8 punten

WK-stand constructeurs

1. Toyota 110 punten
2. Hyundai 89 punten
3. M-Sport Ford 65 punten

Maak kennis met de Hyundai i20

De Hyundai-coureurs rijden hun WK-races in de speciaal voor het WRC geprepareerde rallyauto Hyundai i20 WRC. Wist je dat deze 380 pk sterke bolide is gebaseerd op de productieauto Hyundai i20 die gewoon bij jouw Hyundai-dealer verkrijgbaar is? Die moet je zeker een keer komen uitproberen! Ontdek de Hyundai i20 op onze speciale website of kom langs voor een gratis proefrit.

Gratis proefrijden in de i20

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen