iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Historische overwinning in Rally van Monte Carlo

Voor het eerst in zijn carrière heeft Thierry Neuville de Rally van Monte Carlo op zijn naam geschreven. De coureur van Hyundai Motorsport had na zestien proeven een voorsprong van 12,6 seconden op Sebastien Ogier die sinds 2014 zes keer op rij de Rally van Monte Carlo had gewonnen. Ott Tänak, regerend wereldkampioen en teamgenoot van Neuville, viel al vroeg uit na een zware crash.

Vijf bonuspunten

Thierry Neuville ging als derde de slotdag in, maar nam met drie gewonnen proeven op rij al snel de leiding over van Elfyn Evans. In de daaropvolgende proeven wist de Hyundai-coureur zijn voorsprong verder uit te breiden. In de afsluitende Power Stage noteerde Thierry Neuville opnieuw de snelste tijd waardoor hij ook nog eens beslag legde op vijf bonuspunten.

Zege om in te lijsten

Nooit eerder beklom Thierry Neuville de hoogste trede van het podium in de Rally van Monte Carlo. Na een tweede en een derde plaats in de prestigieuze rally was hij nu dan eindelijk succesvol. De zege in de openingsrally van het seizoen was er één om in te lijsten. De Belgische rallyrijder won maar liefst acht van de 16 proeven en was vooral de laatste twee dagen onnavolgbaar.

Hyundai-coureur Thierry Neuville in actie in de Rally van Monte Carlo 2020.

Uitslag Rally van Monte Carlo

1. Thierry Neuville (Hyundai)
2. Sébastien Ogier
3. Elfyn Evans
4. Esepekka Lappi
5. Kalle Rovanperä
6. Sébastien Loeb (Hyundai)

WK-stand rijders

1. Thierry Neuville (Hyundai) 30 punten
2. Sébastien Ogier 22 punten
3. Elfyn Evans 17 punten
4. Esepekka Lappi 13 punten
5. Kalle Rovanperä 10 punten
6. Sébastien Loeb (Hyundai) 8 punten

WK-stand constructeurs

1. Hyundai 35 punten
2. Toyota 33 punten
4. M-Sport Ford 20 punten

Maak kennis met de Hyundai i20

De Hyundai-coureurs rijden hun WK-races in de speciaal voor het WRC geprepareerde rallyauto Hyundai i20 WRC. Wist je dat deze 380 pk sterke bolide is gebaseerd op de productieauto Hyundai i20 die gewoon bij jouw Hyundai-dealer verkrijgbaar is? Die moet je zeker een keer komen uitproberen! Ontdek de Hyundai i20 op onze speciale website of kom langs voor een gratis proefrit.

Gratis proefrijden in de i20

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen