iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Rally van Mexico: wordt het genieten of afzien voor onze coureurs?

Met gepaste eerbied kijken de coureurs van Hyundai Motorsport uit naar de Rally van Mexico. Met temperaturen van dik 30 graden en ijle lucht vanwege de enorme hoogte waarop wordt gereden, is dit misschien wel de allerzwaarste race op de WK-kalender. Hoe gaan de rallyrijders van Hyundai – Thierry Neuville, Ott Tänak en Dani Sordo – daarmee om? Bekijk hieronder de preview:

Hitte en ijle lucht op 2.000 meter

Op de gravelwegen in Mexico krijgen de rallyauto’s het zwaar te verduren. Behalve de hitte is er ook nog de hoogte. De coureurs doorbreken meerdere keren de grens van 2.000 meter. Door de ijle lucht op deze hoogte verliest de motor soms tot 20 procent van zijn vermogen. Zaak dus om de auto’s zo goed mogelijk te prepareren.

Het ‘monster’ El Chocolate

En dan is er nog de beruchte klassementsrit El Chocolate, een ‘monster’ van 31,5 kilometer. In deze legendarische test krijgen de coureurs van alles voor de kiezen: van loodzware beklimmingen tot wel 2.650 meter tot enorm lange afdalingen en van heel rappe stukken tot uiterst smalle passages. Niet zelden werd de Rally van Mexico in El Chocolate beslist.

De Rally van Mexico bestaat al sinds 1979 en is sinds 2004 onderdeel van het WRC-kampioenschap. Dit jaar leggen de rijders een totale afstand van 947 km af.

WK-stand rijders

1. Thierry Neuville (Hyundai) 42 punten
2. Elfyn Evans 42 punten
3. Sébastien Ogier 37 punten
4. Kalle Rovanperä 30 punten
5. Esepekka Lappi 24 punten
6. Ott Tänak (Hyundai) 20 punten
8. Sébastien Loeb (Hyundai) 8 punten
10. Craig Breen (Hyundai) 10 punten

WK-stand constructeurs

1. Toyota 73 punten
2. Hyundai 63 punten
3. M-Sport Ford 40 punten

Maak kennis met de Hyundai i20

De Hyundai-coureurs rijden hun WK-races in de speciaal voor het WRC geprepareerde rallyauto Hyundai i20 WRC. Wist je dat deze 380 pk sterke bolide is gebaseerd op de productieauto Hyundai i20 die gewoon bij jouw Hyundai-dealer verkrijgbaar is? Die moet je zeker een keer komen uitproberen! Ontdek de Hyundai i20 op onze speciale website of kom langs voor een gratis proefrit.

Gratis proefrijden in de i20

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen