iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Bij HMGICS kun je zelf je auto testen, bóvenop het dak van de fabriek

Stel je eens voor: een fabriek waar je niet alleen met eigen ogen je nieuwe auto van de band kunt zien rollen, maar waar je ’m ook nog eens zelf kunt testen – en dan niet ergens op een achterafbaantje, maar bóvenop het dak van de fabriek. In Singapore is dat mogelijk, in – of eigenlijk óp – het gloednieuwe Hyundai Motor Group Innovation Centre Singapore, kortweg HMGICS.

Zelf je auto uitproberen, op de testbaan bovenop op het dak van Hyundai Motor Group Innovation Centre Singapore.

30.000 elektrische auto’s per jaar

HMGICS telt zeven verdiepingen en heeft een oppervlak van 86.900 m2. De nieuwe faciliteit bevindt zich in het Jurong Innovation District en kan tot 30.000 elektrische auto’s per jaar bouwen. HMGICS is al operationeel sinds begin 2023 en produceert behalve de 100% elektrische IONIQ 5 ook de volledig autonoom rijdende IONIQ 5-robotaxi. En vanaf volgend jaar rolt hier ook de IONIQ 6 van de band.

Maar HMGICS is veel meer dan alleen een autofabriek. De productiefaciliteit dient ook als proeftuin voor de ontwikkeling van toekomstige mobiliteitsoplossingen, waaronder Purpose Built Vehicles (PBV’s). Singapore heeft wereldwijd een grote reputatie op het gebied van innovatie en diversiteit en is daarom door Hyundai als thuisbasis gekozen voor de Smart Urban Mobility Hub.

HMGICS hanteert een mensgerichte productiebenadering en tilt de samenwerking tussen mensen, robotica en kunstmatige intelligentie naar een heel nieuw level. Daarnaast zorgt Digital Twin-technologie – een virtuele representatie van de echte wereld, met inbegrip van fysieke objecten, processen, relaties en gedrag – ervoor dat ultrasnel kan worden gereageerd op veranderende klantvragen en productie-eisen.

De officiële opening van Hyundai Motor Group Innovation Centre Singapore (HMGICS).

Tweehonderd robots

HMGICS moet voor een revolutie zorgen in de manier waarop EV’s en andere vormen van slimme mobiliteitsoplossingen – waaronder robotaxi en PBV’s – worden ontwikkeld en gebouwd. Daarvoor zorgt een nieuw, geavanceerd productiesysteem die de traditionele benadering van de lopende band vervangt. Ongeveer 50% van alle taken wordt uitgevoerd door tweehonderd robots, waarbij mensen, robotica en AI-systemen nauw kunnen samenwerken dankzij het Digital Twin-platform.

Werknemers kunnen taken simuleren in de digitale virtuele ruimte – of metaverse – terwijl robots de benodigde componenten fysiek op de productielijn verplaatsen. Dit zorgt er onder meer voor dat werknemers aanzienlijk minder repetitief en zwaar werk hoeven te verrichten, waardoor ze zich kunnen concentreren op creatievere en productievere taken.

De IONIQ 5-robotaxi die in het Hyundai Motor Group Innovation Centre Singapore van de band rolt, is een autonoom rijdend voertuig van Level 4 dat de twee belangrijkste technologieën van toekomstige mobiliteit samenbrengt: elektrificatie en autonomie. De combinatie van deze technologieën kan personenvervoer nog slimmer, veiliger en duurzamer maken. Level 4 betekent dat de automatische piloot van de auto in staat is het voertuig in vrijwel elk denkbaar scenario te besturen.

De IONIQ 5-robotaxi is een van de modellen die van de band rollen in Hyundai Motor Group Innovation Centre Singapore.

Technologiebedrijf Motional

Hyundai ontwierp de IONIQ 5-robotaxi samen met Motional, een technologiebedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van volledig autonome rijtechnologie. Tijdens de opening van HMGICS werd bekend dat de IONIQ 5-robotaxi een van de eerste Level 4 zelfstandig rijdende auto’s is die officieel is vervaardigd volgens de Amerikaanse Federal Motor Vehicle Safety Standard (FMVSS).

De robotaxi van Hyundai en Motional is gebaseerd op de volledig elektrische Hyundai IONIQ 5. De sensoren op het dak en aan weerszijden van de auto zorgen ervoor dat de IONIQ 5-robotaxi duidelijk herkenbaar is als autonoom rijdende auto. Ruim dertig sensoren – een combinatie van camera’s, radars en lidar – zorgen voor een haarscherpe 360-gradenwaarneming. De lange wielbasis en de vlakke vloer zorgen voor enorm veel interieurruimte en comfort. Meer weten over onze IONIQ 5-robotaxi?


Ontdek de IONIQ 5-robotaxi

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen