iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Deze briljante robot waakt over de veiligheid op de werkvloer

Spot ken je waarschijnlijk al. Deze wereldberoemde robothond kan met zijn mechanische poten moeiteloos over moeilijk begaanbaar terrein lopen en achterwaartse salto’s doen. En nu heeft Spot er een broertje bij: Factory Safety Service Robot. Het is het allereerste project dat voortvloeit uit de samenwerking met robotbouwer Boston Dynamics waarvan Hyundai voor 80 procent eigenaar is. Benieuwd hoe Factory Safety Service Robot eruitziet en wat hij allemaal kan? Bekijk snel de video hieronder.

Kunstmatige intelligentie

De Factory Safety Service Robot vertoont grote gelijkenissen met de viervoetige robot Spot van Boston Dynamics, maar is nóg geavanceerder. Hij waakt over de veiligheid op de werkvloer, vooral in fabrieken, en is daarom uitgerust met kunstmatige intelligentie (AI), autonome navigatie en teleoperatietechnologieën, ontwikkeld door het Robotics Lab van Hyundai.

Dankzij een geïntegreerde warmtebeeldcamera en 3D LiDAR-sensoren kan de Factory Safety Service Robot personen om zich heen opmerken, hoge temperaturen en potentiële brandgevaar detecteren en waarnemen of een deur open of gesloten is. De robot kan op afstand worden bestuurd waarbij de bewegingen van de robot via een beveiligde website kunnen worden gevolgd.

De Factory Safety Service Robot van Hyundai waakt over de veiligheid op de werkvloer.

Robot ook handmatig te bedienen

Ter plekke kan de Factory Safety Service Robot foto’s maken van de situatie en indien nodig alarm slaan. Desgewenst kan overgeschakeld worden op handmatige bediening van de robot om locaties van dichtbij te bekijken. Ook is het mogelijk om meerdere Factory Service Safety Robots aan te sluiten op het besturingssysteem om tegelijkertijd verschillende zones te controleren.

De viervoeter kan door kleine ruimtes navigeren en plekken observeren die moeilijk waarneembaar zijn voor het menselijk oog. Door technologieën van Hyundai Motor Group toe te passen op de Spot-robot van Boston Dynamics, is de Factory Safety Service Robot uitgerust met diverse technologieën die geschikt zijn voor autonome patrouillediensten op de werkvloer.

De Factory Safety Service Robot van Hyundai kan autonome patrouillediensten uitvoeren op de werkvloer.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste technologische ontwikkelingen bij Hyundai? Meld je dan nu aan voor de digitale nieuwsbrief van Hyundai.


Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen