iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Nieuwe Hyundai i20 – de belangrijkste highlights

Dit is ’m dan, de nieuwe Hyundai i20 in vol ornaat. Na de zomer verschijnt hij in de showroom. Het is het eerste Hyundai-model in Europa dat ontworpen is volgens de nieuwe designtaal Sensuous Sportiness. Met deze ontwerpfilosofie wil Hyundai zijn (toekomstige) modellen een compleet nieuwe, onderscheidende uitstraling meegegeven. We geven je de belangrijkste highlights.

De nieuwe Hyundai i20 valt direct op door zijn moderne, vlotte looks. Dat is vooral te danken aan zijn lagere daklijn (-24 mm) en toegenomen breedte (+30 mm). De lengte nam met 5 mm toe en de wielbasis met 10 mm. Zijn krachtige uitstraling wordt verder versterkt door de nieuwe 17-inch lichtmetalen wielen.

Slimme technologie

Behalve door zijn verleidende design valt de nieuwe Hyundai i20 op door veel nieuwe, slimme technologie. Zo is hij leverbaar met twee 10,25-inch beeldschermen voor het digitale instrumentencluster en de touchscreen van het infotainmentsysteem. Beide schermen zijn bovendien visueel gecombineerd in het dashboard.

De belangrijkste nieuwe connectiviteitsvoorzieningen:
• 10,25-inch digitaal instrumentencluster
• 10,25-inch touchscreen (audio/video/navigatie)
• 8-inch touchscreen met Display Audio
• Android Auto en Apple CarPlay (draadloos i.c.m. Display Audio
• Draadloze smartphonelader

Hyundai Bluelink

De nieuwe Hyundai i20 is verder voorzien van Hyundai Bluelink dat een breed scala aan connectiviteitsdiensten biedt, waaronder Hyundai LIVE Services en op afstand bedienbare voertuigfuncties via de smartphone-app.

Het toonaangevende Hyundai Smart Sense-veiligheidspakket bevat nieuwe functies, waaronder een verbeterde Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) met herkenning van voetgangers en fietsers, evenals een op navigatie gebaseerde Smart Cruise Control (NSCC).

Nog meer ruimte

Dankzij de toegenomen breedte en wielbasis biedt de nieuwe Hyundai i20 meer ruimte voor inzittenden. De inhoud van de bagageruimte nam toe tot 351 liter. De lagere schouderlijn en het extra ruitje achter de achterste portieren verbeteren het zicht voor de bestuurder ten opzichte van de vorige generatie i20.

De Hyundai i20 is sinds de introductie van de eerste generatie in 2008 uitgegroeid tot een van de bestverkochte Hyundai-modellen. Kwaliteit, betrouwbaarheid en functionaliteit zijn de belangrijkste pijlers van het succes. De nieuwe i20 wordt gebouwd in de Hyundai-fabriek in het Turkse Izmit.

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de nieuwe Hyundai i20? Meld je dan nu aan voor de gratis Hyundai i20-nieuwsbrief.

Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen