iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Het testen van de New Generation i30 TCR is begonnen

Hyundai treedt toe tot het TCR touringkampioenschap, beter bekend als de TCR International Series. Dat doen we met de New Generation i30 TCR – en die hebben we deze week uitgebreid getest.

Voor de test reisde een team van Hyundai Motorsport af naar Motorland Aragon in Spanje. Op het racecircuit kregen de ingenieurs drie dagen lang de kans om gegevens over het gedrag van de auto te verzamelen.

Experimenteren
De eerste testronden leverden geen grote problemen op. Reden genoeg om ook te experimenteren met alternatieve instellingen. Op het 5,3 kilometer lange circuit kregen het team en coureur Gabriele Tarquini de mogelijkheid om de wegligging te verfijnen – zowel in langzame als snelle bochten en tijdens harde remoefeningen in haarspeldbochten.

i30-platform
De nieuwe raceauto is gebaseerd op het platform van de Hyundai New Generation i30 en ontworpen volgens het succesvolle TCR-reglement uit 2015. De categorie vormt nu de basis voor verschillende internationale en nationale kampioenschappen en voor diverse klassen tijdens enduranceraces.

‘Heel spannend moment’
Andrea Adamo, Manager Customer Racing: “De eerste test met een nieuwe auto is altijd een heel spannend moment. Dat we tijdens een driedaagse test geen grote problemen zijn tegengekomen maakt het helemaal geweldig. We konden al het werk verzetten dat we hadden voorbereid: een mooi begin van het New Generation i30 TCR-project. We gebruiken deze experimenten als basis voor toekomstige testen. Daarbij verleggen we onze focus naar het behalen van maximale prestaties van specifieke onderdelen.”

De New Generation i30 TCR wordt deze zomer en herfst verder getest op diverse plekken in Europa. De eerste modellen worden naar verwachting begin december afgeleverd bij klanten.

Maak kennis met de nieuwe Hyundai i30
De Hyundai New Generation i30 TCR is afgeleid van de nieuwe Hyundai i30. Kennismaken met deze stoere middenklasser? Dat kan! Kom hem bewonderen bij uw Hyundai-dealer. Of ontdek hem op onze website hyundai.nl.Ontdek de Hyundai i30

Lees ook

Meer berichten

Tags

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen