iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

IONIQ Electric is de meest milieuvriendelijke auto van Europa

In vergelijking met benzine- en diesel-aangedreven auto’s zijn elektrische auto’s natuurlijk hartstikke schoon. Maar welke auto is nu eigenlijk het allerschoonst? Volgens de ADAC is dat de Hyundai IONIQ Electric. Uit de strenge Ecotest van de Duitse ANWB-zusterorganisatie blijkt dat deze zero emissie-auto de meest milieuvriendelijke auto van Europa is.

In de Ecotest meet de ADAC verbruik en uitlaatemissies, dus stoffen die slecht zijn voor mens en milieu zoals CO2, CO (koolmonoxide), NOx (stikstofoxide) en HC (koolwaterstof). Ook werden auto’s onder de loep genomen die al voldoen aan de strenge, nieuwe emissienorm Euro 6d Temp die 1 september 2019 van kracht gaat.

KONA Electric en NEXO ook in top-10

Voor de Ecotest 2018 testte de ADAC 109 modellen. Dat gebeurde niet alleen op de testbank, maar ook in de praktijk, dus op de openbare weg. In de top-10 van meest milieuvriendelijke auto’s van 2018 vinden we ook de Hyundai KONA Electric en de waterstof-elektrisch aangedreven Hyundai NEXO terug.

Bij het berekenen van de scores voor de Ecotest houdt de ADAC geen rekening met de energie die nodig is om de auto’s te maken. Wel wordt de CO2-uitstoot voor de productie van stroom voor elektrische auto’s meegeteld.

Waterstof uit zonne- of windenergie

Voor de NEXO geldt dat elektriciteit nodig is om waterstof te kunnen maken. Als die elektriciteit in de toekomst op een zo schoon mogelijke manier wordt opgewekt (bijvoorbeeld met behulp van zonne- of windenergie) draagt het gebruik van waterstof als ‘brandstof’ bij aan de verlaging van de CO2-uitstoot. In dat geval zal de NEXO een flinke sprong maken in het klassement van de ADAC Ecotest.

De top-10 ziet er als volgt uit:

1. Hyundai IONIQ Electric
2. VW e-Golf
3. VW e-Up
4. BMW i3s en Smart ForTwo EQ
6. Hyundai KONA Electric
7. Fiat Panda TwinAir Natural Power en Nissan Leaf
9. Toyota Yaris Hybrid
10. Hyundai NEXO

IONIQ Electric is direct leverbaar

Wil jij ook elektrisch rijden? Dan ben je bij Hyundai aan het juiste adres. Met zijn vanafprijs van € 33.995,- is de Hyundai IONIQ Electric de scherpst geprijsde volledig elektrische auto in zijn klasse. Zakelijk rijders profiteren ook nog eens van een gunstige 4% bijtelling. Bovendien is de Hyundai IONIQ Electric gewoon direct uit voorraad leverbaar. Wanneer kom jij kennismaken met de Hyundai IONIQ Electric?

Maak een GRATIS proefrit

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen