iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Grand Slam voor waterstof-hybride N Vision 74!

De N Vision 74 is de Rod Laver of de Steffi Graf onder de concept cars. Beide tennissers presteerden het ooit om in één kalenderjaar alle vier de grootste internationale tennistoernooien ter wereld (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open) op hun naam te schrijven, een heuse Grand Slam! De N Vision 74 deed iets vergelijkbaars door in een jaar de vier belangrijkste designprijzen ter wereld te winnen. Na de iF, IDEA en Red Dot awards kreeg de N Vision 74 ook de Good Design Award 2023 overhandigd.

Een unieke prestatie dus voor de N Vision 74. Deze concept car is een rijdend laboratorium waarmee Hyundai N, de sportieve divisie van Hyundai, nieuwe en geavanceerde technologieën test en ontwikkelt. Niet alleen onderhuids valt de waterstof-hybride sportauto op, ook uiterlijk is de N Vision 74 uniek. Zijn design is een eerbetoon aan de Pony Coupé Concept, een van de meest iconische concept cars die Hyundai ooit heeft gemaakt.

De Hyundai KONA Electric.

KONA en de IONIQ 6

De N Vision 74 was niet de enige succesvolle Hyundai tijdens de uitreiking van de Good Design Awards 2023. Ook de KONA en de IONIQ 6 vielen in de prijzen. Opvallend aan de KONA zijn de scherpe, diagonale parametrische oppervlakken aan de zijkant van de auto. Daarnaast geeft de strakke voorzijde met de Pixelated Seamless Horizon Lamp – over de volle breedte van de neus – de auto een zeer dynamische uitstraling.

Meer over de KONA

De Hyundai IONIQ 6.

Zeer gestroomlijnd

De IONIQ 6 trok de aandacht met zijn strakke exterieur en stijlvolle interieur. De jury prijst de elektrische Hyundai om zijn technische innovaties en enorme interieurruimte en bewondert zijn super-aerodynamische vormgeving die zorgt voor een ongekend lage luchtweerstand en dus zeer riant rijbereik. Met een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,21 is de elektrische Hyundai zelfs een van de gestroomlijndste auto’s die er bestaan.

Meer over de IONIQ 6

Award al sinds 1950

De Good Design Award is een van de meest begeerde designprijzen ter wereld. Het Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design reikt deze onderscheidingen al sinds 1950 uit aan bijzonder product- en grafisch ontwerp. De jury bestaat uit vertegenwoordigers van bedrijven, internationale diplomaten en professionals uit de design- en kunstwereld. Bij hun keuze kijken zij vooral naar innovatie, vorm, materiaal, constructie, concept, functie, nut en esthetische indruk van de producten.

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen