iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Euisun Chung benoemd tot Commandeur in de Orde van het Britse Rijk

Zeg je Hyundai, dan zeg je Euisun Chung. De sympathieke Koreaan is sinds een paar jaar de baas van Hyundai Motor Group (de Groep) en heeft als voornaamste taak de succesvolle onderneming te transformeren van een traditionele autofabrikant in een moderne mobiliteitsaanbieder. Dat dat hem goed afgaat, bewijst zijn indrukwekkende erelijst. Zijn laatste onderscheiding: de benoeming tot Commandeur in de Orde van het Britse Rijk. En dat word je niet zomaar.

Euisun Chung is de eerste Koreaan die is benoemd tot Commandeur in de Orde van het Britse Rijk sinds de toetreding van koning Charles III. Hij ontving de eervolle Britse koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten op het gebied van kunst, cultuur en zijn belangrijke bijdrage aan de wereldwijde transitie naar geëlektrificeerde mobiliteit.

Namens de Britse vorst overhandigde Colin Crooks, de Britse ambassadeur in de Republiek Korea, Euisun Chung de onderscheiding. Dat gebeurde tijdens een feestelijke ceremonie in de Britse ambassade in Seoul. Volgens Crooks zet de Executive Chair van Hyundai Motor Group de traditie van zakelijk en filantropisch leiderschap van zijn voorouders voort. ‘Een traditie die de nauwe band van Hyundai Motor Group met ons land naar een ongekend niveau van samenwerking heeft gebracht.’

Met de koninklijke onderscheiding treedt Euisun Chung in de voetsporen van Chung Ju-yung, de oprichter van het Koreaanse automerk onder wiens leiding Hyundai Motor Group uitgroeide tot een wereldconcern. Euisun Chung: ‘Het streven van Hyundai Motor Group is altijd geweest om dát wat onmogelijk lijkt tóch voor elkaar te krijgen en zo boven onszelf uit te stijgen. We wisten dat dit mogelijk was, omdat we vrienden zoals jullie hebben.’

Executive Chair van Hyundai Motor Group Euisun Chung is benoemd tot Commandeur in de Orde van het Britse Rijk.

Economische en culturele samenwerking

Euisun Chung ontving de onderscheiding voor zijn betrokkenheid bij de economische en culturele samenwerking tussen Korea en Groot-Brittannië. Dit partnerschap kreeg voor het eerst vorm met de oprichting van de oorspronkelijke Hyundai Group en werd versterkt toen de eerste voertuigen van Hyundai Motor Group in 1982 naar Groot-Brittannië werden geëxporteerd.

Het is niet voor het eerst dat Euisun Chung wordt onderscheiden. Tijdens de uitreiking van de Autocar Awards 2021 ontving de Executive Chair van Hyundai Motor Group de prestigieuze Issigonis Trophy, een van de hoogste onderscheidingen in de automotive-sector. En in 2022 werd hij tijdens de uitreiking van de World’s Greatest Auto Disruptors Awards 2022 benoemd tot Visionair van het Jaar. Eerder dit jaar werd Euisun Chung door MotorTrend uitgeroepen tot Person of the Year.

Hyundai loopt voorop als het gaat om technologische innovaties. Dat gaat verder dan alleen auto’s bouwen. Hyundai investeert nadrukkelijk in de ontwikkeling van slimme mobiliteitsoplossingen, waarbij de focus ligt op nog comfortabeler, schoner en efficiënter reizen. Robots zullen de basis vormen voor toekomstige mobiliteitsoplossingen en daarom is robotica een belangrijk onderdeel van de transformatie die Hyundai doormaakt.


De wereld van Hyundai

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen