iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Euisun Chung door Newsweek uitgeroepen tot Visionair van het Jaar

Euisun Chung, Chairman van de Hyundai Motor Group, is door Newsweek uitgeroepen tot Visionair van het Jaar. Dat gebeurde tijdens de uitreiking van de World’s Greatest Auto Disruptors Awards 2022. De titel Visionary of the Year wordt uitgereikt aan visionairs, innovators en pioniers die van grote invloed zijn op de auto-industrie.

Onder leiding van Euisun Chung is Hyundai Motor Group uitgegroeid tot een van de toonaangevendste ondernemingen ter wereld. Daarnaast werkte de autofabrikant zich op tot leider op het gebied van elektrificatie en waterstof en ook dat komt voor een belangrijk deel op zijn conto. Euisun Chung was president van Kia van 2005 tot 2009 voordat hij vicevoorzitter en vervolgens bestuursvoorzitter van de Hyundai Motor Group werd.

De komende jaren wil Hyundai verder transformeren van autofabrikant naar mobiliteitsaanbieder van de toekomst door oplossingen aan te bieden die passen bij de manier van leven van zijn klanten. Tegelijk wil de Group zijn marktleiderschap versterken op diverse gebieden, zoals autonoom rijden, elektrificatie, brandstofcellen, robotica en Urban Air Mobility (UAM).

Euisun Chung, Chairman van de Hyundai Motor Group, is door Newsweek uitgeroepen tot Visionair van het Jaar

Nog twee onderscheidingen

Behalve de titel Visionary of the Year ontving Hyundai Motor Group nog twee onderscheidingen van Newsweek. Het Vehicle Architecture Development Center van de Groep werd uitgeroepen tot Research and Development Team of the Year voor de ontwikkeling van het Electric-Global Modular Platform (e-GMP) en de Electrified Propulsion Technology Unit kreeg de titel Powertrain Evolution of the Year voor de ontwikkeling van de 800 volt-snellaadtechnologie.

‘Hyundai verlegt grenzen op een manier die enorm tot de verbeelding spreekt’ aldus Nancy Cooper van Newsweek. ‘Deze drie prijzen zijn een erkenning voor de enorme inspanningen van de Groep om te innoveren en nieuwe mobiliteitsoplossingen op de markt te brengen. Bovendien verdient Hyundai alle lof voor de manier waarop het de uitdagingen tijdens de pandemie het hoofd bood.’

‘Namens iedereen bij Hyundai Motor Group wil ik Newsweek bedanken voor deze drie prestigieuze prijzen’, reageerde Euisun Chung. De awards weerspiegelen het harde werken van al onze mensen die zich richten op het transformeren van de Groep in een leverancier van slimme mobiliteitsoplossingen. Hun toewijding is de reden waarom ik deze onderscheiding in ontvangst mag nemen.’

Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen