iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

En dat is twee! Ook winst in Rally van Zweden

Het rallyteam van Hyundai Motorsport heeft ook de tweede wedstrijd van het World Rally Championship (WRC) 2024 winnend afgesloten. Na de overwinning van Thierry Neuville in de openingsrally in Monte Carlo was het nu zijn teamgenoot Esapekka Lappi die de Rally van Zweden op zijn naam schreef.

Esapekka Lappi en zijn navigator Janne Ferm op weg naar de overwinning in de Rally van Zweden.

Vierde plaats

Thierry Neuville kon zijn winst in Monte Carlo geen vervolg geven en finishte als vierde. Door dat prima resultaat blijft de Belg wel leider in de WK-stand. Hij verdiende tien punten voor zijn vierde plaats van zaterdag, vijf punten voor zijn derde plaats van zondag en drie punten in de Power Stage, waarin hij derde werd. Bij de constructeurs gaat Hyundai met 87 punten eveneens aan de leiding.

Voor de 33-jarige Lappi was het zijn tweede WK-zege nadat hij ruim zes jaar geleden als eens in eigen land de Rally van Finland had gewonnen. Bij Hyundai Motorsport delen Lappi en zijn navigator Janne Ferm dit seizoen de derde auto met de Noor Andreas Mikkelsen en de Spanjaard Dani Sordo. Lappi nam vrijdag al de leiding en controleerde vanaf dat moment de Rally van Zweden.

Uitslag Rally van Zweden

1. Esapekka Lappi (Hyundai)
2. Elfyn Evans
3. Adrien Fourmaux
4. Thierry Neuville (Hyundai)
5. Oliver Solberg

WK-stand rijders

1. Thierry Neuville (Hyundai) 48 punten
2. Elfyn Evans 45 punten
3. Adrien Fourmaux 29 punten
4. Sébastien Ogier 24 punten
4. Ott Tänak (Hyundai) 21 punten

WK-stand constructeurs

1. Hyundai 87 punten
2. Toyota 87 punten
3. M-Sport Ford 47 punten

Thierry Neuville finishte als vierde in de Rally van Zweden en is leider in de WK-stand.

Maak ook kennis met de Hyundai i20

De Hyundai i20 N Rally1 Hybrid is gebaseerd op de Hyundai i20, een sportieve compacte middenklasser die bij elke Hyundai-dealer in de showroom staat en gebruikmaakt van 48-volt Mild Hybrid-technologie dat zorgt voor 3 tot 4 procent minder benzineverbruik en CO2-uitstoot. Benieuwd naar deze sportieve compacte middenklasser?

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen