iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Elektrische miniauto stelt jonge ziekenhuispatiëntjes op hun gemak

Hyundai heeft een wel heel bijzondere elektrische miniauto geschonken aan het SJD Barcelona Children’s Hospital. Het is een kleine versie van de 45 Concept die Hyundai binnenkort in productie neemt. De miniauto is vooral bijzonder omdat hij door het ziekenhuis wordt ingezet om jonge patiënten van het ziekenhuisbed naar de behandelkamer te vervoeren. Dit ritje is voor kinderen heel stressvol en de miniauto van Hyundai moet dit voor de kinderen een stuk draaglijker maken. Bekijk de video hieronder:

Beter voorbereid op behandeling

In de video is een jonge patiënt van het SJD Barcelona Children’s Hospital te zien die zich zorgen maakt over haar komende behandeling, maar die dankzij de elektrische mini-Hyundai een stuk zekerheid krijgt en beter is voorbereid op haar behandeling.

De elektrische miniauto maakt hiervoor gebruik van Emotion Adaptive Vehicle Control (EAVC), een op kunstmatige intelligentie gebaseerde technologie die gezichtsuitdrukkingen herkent en de hartslag en de ademhalingsfrequentie in de gaten houdt. De technologie combineert deze gegevens met input van de auto, waaronder de snelheid waarmee gereden wordt, de acceleratie en vibraties.

Camera herkent emoties van kind

Het Facial Emotion Recognition System in de miniauto maakt gebruik van een camera die de emoties van het kind achter het stuur herkent. Een ademhalingsoefeningsband wikkelt zich om het lichaam van het kind heen en kleine luchtzakken oefenen lichte druk uit om angst te verlichten en een stabielere ademhaling mogelijk te maken.

De adaptieve verlichting onder de auto kleurt groen, geel of rood, afhankelijk van de emotionele toestand van het kind. De Emotion Adaptive Scent Dispenser verstuift een lekkere geur die een glimlach op het gezicht van het kind tovert. De miniauto blaast zelfs bellen om van de rit naar de behandelkamer een feestje te maken.

Emotionele toestand van het patiëntje

De kunstmatige technologie geeft tegelijkertijd informatie aan de medische staf van het ziekenhuis over de emotionele toestand van het patiëntje. Hierbij is geen persoonlijke interactie vereist, iets wat zeer welkom is in deze coronatijd.

‘We zijn erg blij met de miniauto van Hyundai en zijn technologie die voor de kinderen in het ziekenhuis beschikbaar is’, zegt Joan Sanchez de Toledo, hoofd van de afdeling kindercardiologie van het SJD Barcelona Children’s Hospital. ‘Dit zal de manier waarop de kinderen hun behandeling ervaren drastisch veranderen.’

Volg de laatste ontwikkelingen

Op het gebied van mobiliteit is veel meer mogelijk dan alleen auto’s maken. Hyundai wil grenzen blijven verleggen, grenzen blijven doorbreken en zich blijven verdiepen in allerlei slimme innovaties. Op de hoogte blijven van de laatste technologische ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor de gratis digitale nieuwsbrief van Hyundai.

Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen