iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Een Hyundai die denkt en reageert als een mens ... dichterbij dan je denkt

Stel je eens voor: een auto die begrijpt wat de verkeersdeelnemers om hem heen van plan zijn. Een auto die denkt en reageert als een mens en intuïtief kan inschatten of een voetganger in de verte wel of niet gaat oversteken. Zo’n auto bestaat nog niet, maar is – als het aan Hyundai ligt – dichterbij dan je denkt.

Om zo’n auto te kunnen ontwikkelen is Hyundai in zee gegaan met Perceptive Automata. Met de software van deze Amerikaanse startup kan een autonoom rijdende auto het gedrag van mensen, dus voetgangers, fietsers en andere automobilisten, onderscheiden en interpreteren.

Bijna menselijke intuïtie

De kunstmatige intelligentie van de autonome systemen interpreteert en voorspelt het gedrag van de verkeersdeelnemers en reageert daar vervolgens razendsnel op. De auto heeft daarmee een bijna menselijke intuïtie. Hoe dat er ongeveer uitziet? Bekijk deze video:


Weifelend gedrag herkennen

Met deze software van Perceptive Automata kunnen autonome auto’s op bijna menselijke wijze anticiperen op het gedrag van voetgangers, fietsers en automobilisten. De verfijnde kunstmatige intelligentie-software kan zelfs weifelend gedrag herkennen en interpreteren.

Als bijvoorbeeld een voetganger op het laatste moment besluit toch niet over te steken en de auto met een handgebaar voorrang verleent, dan herkent de software van Perceptive Automata de bedoeling van de voetganger en laat de software de auto doorrijden.

NEXO klaar voor autonoom rijden

Met deze software komt de introductie van verregaand autonoom rijdende auto’s (level 2/3) en volledig autonoom rijdende auto’s (level 4/5) weer een stap dichterbij. Nu al is de Hyundai NEXO in hoge mate klaar voor autonoom rijden.

Level 4 betekent dat de automatische piloot van de auto in staat is het voertuig in bijna elk mogelijk scenario te besturen, behalve in zeer slecht weer. Als de omstandigheden het toelaten, kan de bestuurder de ‘autopilot’ inschakelen en hoeft hij vervolgens niet meer te letten op de besturing.

Nog meer toekomstplannen

Benieuwd wat Hyundai in de toekomst nog meer in petto heeft? Houd dan deze website goed in de gaten! Of meld je aan voor de gratis digitale nieuwsbrief van Hyundai.


Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen