iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Deze mini-EV willen we allemaal toch hebben?

Hyundai biedt elektrische auto’s in alle soorten en maten. Onze nieuwste aanwinst? Deze kleine maar o zo stoere eenpersoons EV. Een naam heeft hij nog niet – die maken we later bekend – maar we kunnen wel alvast verklappen dat hij is uitgerust met een heel bijzondere technologie: Emotion Adaptive Vehicle Control (EAVC). In de video hieronder ze je hoe onze mini-EV tot stand is gekomen.

Gelijkenissen met 45 Concept EV

Ongetwijfeld heb je uit de foto’s en video al kunnen afleiden dat het elektrische autootje bijzonder veel gelijkenissen vertoont met een andere Hyundai, de 45 Concept EV. Dit studiemodel van een elektrische auto werd vorig jaar tijdens de International Motor Show (IAA) in Frankfurt onthuld en valt op door zijn kenmerkende grille en bijzondere pixelverlichting.

De mini-EV van Hyundai vertoont bijzonder veel gelijkenissen met een andere Hyundai, de 45 Concept EV.

Topsnelheid van 7 km/u

De mini-EV is uitgerust met twee DC-motoren. Die zorgen voor een duizelingwekkende topsnelheid van maar liefst 7 km/u. Alleen de allerdappersten durven plaats te nemen achter het stuur van deze elektrische auto. Om het zelfvertrouwen van de bestuurder een extra boost te geven, kozen de designers – geïnspireerd door de autosport – ervoor de stoel in het midden van de mini-EV te plaatsen.

Net als bij de 45 Concept EV is voor de bouw van de mini-EV van Hyundai gebruikgemaakt van ecologische materialen.

Emotion Adaptive Vehicle Control

Net als bij de 45 Concept EV is voor de bouw van de mini-EV gebruikgemaakt van ecologische materialen, in dit geval hout. Zijn actieradius is nog niet officieel vastgesteld, maar het plezier van de jonge bestuurder in combinatie met de speciale Emotion Adaptive Vehicle Control (EAVC) technologie brengt hem verder dan je zou verwachten. Meer details volgen later.

De mini-EV van Hyundai is uitgerust met twee DC-motoren. Die zorgen voor een duizelingwekkende topsnelheid van maar liefst 7 km/u.

Ontdek onze elektrische auto’s

Wist je dat Hyundai een van de toonaangevendste autofabrikanten op het gebied van elektrisch rijden is? Onze range telt de meest uiteenlopende groene modellen, zoals de volledig elektrisch aangedreven KONA Electric en IONIQ Electric, de KONA Hybrid, IONIQ Hybrid en IONIQ Plug-in Hybrid en zelfs een waterstof-elektrisch aangedreven auto, de NEXO.

Ontdek onze elektrische auto’s

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen