iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Het opladen van een elektrische Hyundai wordt steeds makkelijker

Hyundai doet er alles aan om elektrisch rijden nog aantrekkelijker te maken en de uitstoot van schadelijke stoffen terug te dringen. We zijn al toonaangevend met onze uitgebreide familie geëlektrificeerde modellen en gaan nu ook een hoofdrol spelen bij de uitbreiding van het aantal snellaadstations. Dat doen we door te investeren in IONITY, een internationaal samenwerkingsverband van autofabrikanten. IONITY heeft als missie het opbouwen van een uitgebreid en krachtig snellaadnetwerk voor elektrische auto’s in Europa.

Vanaf modeljaar 2021 profiteren de elektrische auto’s van Hyundai optimaal van het laadvermogen van IONITY dat 350 kW bedraagt.

Oplaadlocaties langs snelwegen

IONITY is opgericht in 2017 en gevestigd in München. Het is een joint venture van BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company en de Volkswagen Group met Audi en Porsche en nu dus ook Hyundai. IONITY beschikt dankzij de samenwerkende partners over aantrekkelijke oplaadlocaties langs de belangrijkste snelwegen in heel Europa.

Oplaadsystemen van 800 volt

Het besluit om deel te nemen aan IONITY biedt de Hyundai-rijders diverse voordelen. Vanaf modeljaar 2021 worden de elektrische auto’s van Hyundai namelijk voorzien van oplaadsystemen van 800 volt. Daardoor kan optimaal geprofiteerd worden van het laadvermogen van IONITY dat 350 kW bedraagt. Ook bestaat dan de mogelijkheid om digitaal te betalen om de laadtijd belangrijk te bekorten en lange reizen gemakkelijker te maken.

IONITY is een joint venture van BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company en de Volkswagen Group met Audi en Porsche en nu dus ook Hyundai.

Alle EV’s aan snelladers van IONITY

De joint venture IONITY is in 2017 opgericht door BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company en Volkswagen Group met Porsche AG. Sindsdien is het oplaadnetwerk uitgegroeid tot bijna 140 snellaadstations in Europa, met nog eens vijftig in aanbouw. Het systeem van IONITY kenmerkt zich door een laadvermogen van tot wel 350 kW. Bovendien zijn vrijwel alle EV’s aan te sluiten op de snelladers van IONITY.

Vierhonderd snellaadstations in 2020

IONITY breidt zijn netwerk van snelladers uit tot vierhonderd in 2020, zodat langs de belangrijkste Europese snelwegen gemiddeld elke 120 kilometer een IONITY-snellaadstation is te vinden. Dit moet de aantrekkingskracht en de bereikbaarheid van elektrisch aangedreven auto’s vergroten, zowel voor huidige als toekomstige EV-rijders.

IONITY breidt zijn netwerk van snelladers uit tot vierhonderd in 2020, zodat langs de belangrijkste Europese snelwegen gemiddeld elke 120 kilometer een IONITY-snellaadstation is te vinden.

Alles over elektrisch rijden bij Hyundai

Wie elektrisch wil rijden kan bij Hyundai alle kanten op. We hebben de volledig elektrisch aangedreven KONA Electric en IONIQ Electric (beide met 4 % bijtelling), de KONA Hybrid, de IONIQ Hybrid, de IONIQ Plug-in Hybrid en zelfs de waterstof-elektrisch aangedreven NEXO (ook met 4 % bijtelling). Meer weten over elektrisch rijden bij Hyundai?


Ontdek onze elektrische modellen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen