iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Design van Hyundai beloond met drie Red Dot Awards

Hoe belangrijk is design voor jou bij de keuze van een nieuwe auto? Waarschijnlijk heel belangrijk, want uit onderzoek blijkt dat de looks van een auto steeds vaker een doorslaggevende rol spelen in het aankoopproces. Fijn om te weten dus dat het design van onze Hyundai’s wereldwijd enorm in de smaak valt. Dat bleek ook tijdens de uitreiking van de Red Dot Design Awards 2020 waar Hyundai met maar liefst drie modellen in de prijzen viel.

Voor een autofabrikant is een Red Dot Award zo’n beetje de hoogste designprijs die je kunt krijgen. Vergelijk het maar met de Oscars in de filmwereld. Onder andere de Hyundai KONA en de waterstofauto NEXO werden al eens bekroond met een Red Dot Award en nu is het de beurt aan drie studiemodellen van Hyundai: de Prophecy Concept EV, 45 Concept EV en Neptune.

Hyundai Prophecy Concept EV.

Prophecy is Best of the Best

De ‘concepts’ wonnen hun Red Dot Design Award in de categorie Design Concept. Een eervolle vermelding was er voor de Prophecy Concept EV. De jury beloonde het revolutionaire design van deze beauty met de titel Best of the Best. Alleen producten met het beste en meest onderscheidende design per categorie komen in aanmerking voor deze onderscheiding.

De Prophecy is een volledig elektrische auto. Zijn aerodynamische vormgeving is gebaseerd op Hyundai’s nieuwe designfilosofie Sensuous Sportiness en zorgt voor een lage luchtweerstand die gunstig is voor een elektrisch aangedreven auto.

Hyundai 45 Concept EV.

Hommage aan de Pony

Net als de Prophecy is ook de 45 Concept EV een elektrische auto met een onderscheidend design. Het studiemodel is een hommage aan de Pony Coupé Concept, de iconische Hyundai die 45 jaar geleden werd gepresenteerd.

Behalve dat 45 een knipoog is naar de ‘leeftijd’ van de Pony Coupé Concept, verwijst het getal ook naar de hoeken van 45 graden waarin de voor- en achterzijde van de 45 Concept EV zijn getekend en samen een diamantvormig silhouet creëren.

Hyundai Neptune.

Truck met brandstofcel

De Hyundai Neptune is een studiemodel van een truck met brandstofcel. De vormgeving van deze waterstof-elektrisch aangedreven vrachtwagen is geïnspireerd op de gestroomlijnde treinstellen uit de jaren 30, 40 en 50 met hun Art Deco-stijl.

Sinds 1955 worden de Red Dot Design Awards uitgereikt door het Duitse instituut Design Zentrum Nordrhein Westfalen uit Essen aan producten met een uniek design. De 2020-editie telde in totaal 4.170 inzendingen.

Ontdek zelf onze modellen

Voor steeds meer automobilisten is design de belangrijkste reden om te kiezen voor Hyundai. Nieuwsgierig geworden naar onze modellen? Ga dan eens langs bij een van onze Hyundai-dealers. Wel adviseren wij u vanwege de coronamaatregelen vooraf een afspraak met ons te maken.

Zoek Hyundai-dealer

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen