iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Artistiek hoogstandje: onze nieuwe truck met een brandstofcel

Vrachtwagens zijn wat betreft hun uiterlijk misschien niet direct de meest spannende voertuigen die je kunt bedenken. Hyundai brengt daar verandering in met zijn allernieuwste truck met een brandstofcel, de HDC-6 NEPTUNE. Het betreft hier weliswaar nog een studiemodel, maar de eerste foto’s zijn in elk geval veelbelovend.

De HDC-6 NEPTUNE is geïnspireerd op de gestroomlijnde treinstellen uit de jaren dertig met hun Art Deco-stijl.

Inspiratie uit treinstellen

Onderhuids valt de HDC-6 NEPTUNE natuurlijk op door zijn innovatieve waterstof-elektrische aandrijflijn. Voor de buitenkant liet de ontwerpafdeling van Hyundai liet zich inspireren door de gestroomlijnde treinstellen uit de jaren dertig met hun Art Deco-stijl. Net als die treinontwerpers zochten de Hyundai-designers naar nieuwe manieren om functionaliteit te combineren met een fraaie vormgeving.

Voor de HDC-6 NEPTUNE zochten de Hyundai-designers naar nieuwe manieren om functionaliteit te combineren met een fraaie vormgeving.

Concept voor een oplegger

Hyundai presenteerde zijn truck met een brandstofcel op de North American Commercial Vehicle Show, de grootste bedrijfswagenbeurs van de Verenigde Staten. Tegelijk onthulde Hyundai Translead (HT) zijn concept voor een oplegger met een milieuvriendelijke maar krachtige koelinstallatie, de HT Nitro ThermoTech®.

Het interieur van de waterstof-elektrisch aangedreven vrachtwagen Hyundai HDC-6 NEPTUNE.

Technologisch leiderschap

Hyundai heeft een leidende positie op het gebied van brandstofceltechnologie en past die al toe in personenwagens – zoals de waterstof-elektrisch aangedreven Hyundai NEXO – en lichte bedrijfsauto’s. Met de introductie van de compleet nieuwe de HDC-6 NEPTUNE breidt Hyundai zijn technologisch leiderschap in deze sector verder uit.

Met de introductie van de compleet nieuwe de HDC-6 NEPTUNE breidt Hyundai zijn technologisch leiderschap in deze sector verder uit.

Elektrisch rijden bij Hyundai

Elektrisch rijden begint bij Hyundai. We zijn het enige automerk ter wereld dat keuze biedt uit alle denkbare elektrische aandrijflijnen: volledig elektrisch, hybride, plug-in hybride en waterstof. Welke duurzame mobiele oplossing je dus zoekt, Hyundai heeft ’m. Meer weten over elektrisch rijden bij Hyundai?


Ontdek onze elektrische modellen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen