iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Eerste schetsen waterstof-elektrisch aangedreven truck

Elektrisch rijden wint snel aan populariteit en Hyundai draagt daar fors aan bij. Niet alleen maken we uiteenlopende, betaalbare elektrische auto’s met een flinke actieradius, ook leggen we ons nadrukkelijk toe op groene bedrijfsvoertuigen. De HDC-9 NEPTUNE is daar een goed voorbeeld van. Dit is een studiemodel van een emissievrije truck met een brandstofcel.

Al geruime tijd werkt Hyundai aan de ontwikkeling van auto's, lichte bedrijfsvoertuigen, bestelbussen en bussen met groene aandrijflijnen. De focus ligt niet alleen op batterij-elektrische voertuigen, maar steeds meer op waterstof-elektrische aandrijflijnen. Zo gaat Hyundai vanaf 2020 vrachtwagens met een brandstofcel – in totaal 1.650 stuks, verdeeld over vijf jaar – leveren in Zwitserland.

De HDC-6 NEPTUNE is een studiemodel die Hyundai’s kijk op design en brandstofceltechniek voor trucks toont.

Neptunus, de Romeinse god van de zeeën

De HDC-6 NEPTUNE is een studiemodel die onze kijk op design en brandstofceltechniek voor trucks toont. De naam HDC-9 NEPTUNE verwijst naar Neptunus, de Romeinse god van de zeeën. Die symboliseert het element waterstof in de zee, de grootste bron van de energiedrager waterstof op aarde. Dat sluit perfect aan bij de visie van Hyundai op emissievrije mobiliteit.

SUV met brandstofcel Hyundai NEXO

Met de HDC-6 NEPTUNE, na de brandstofceltruck Xcient die zich al in de praktijk heeft bewezen, verstevigt Hyundai zijn technologische voorsprong in de bedrijfswagenmarkt. Hyundai heeft al jaren een leidende positie op het gebied van brandstofceltechnologie en past die al met veel succes toe in zijn waterstof-elektrische personenauto NEXO. Meer weten over deze emissievrije SUV?


Ontdek de NEXO 

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen