iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

De IONIQ 5, een garantie voor succes

De beste elektrische auto van dit moment? Dat is volgens Falder – de grootste site van Nederland voor mannen van 50-plus – de IONIQ 5. Inderdaad, die komt net als de fantastische Netflix-serie Squid Games en de wereldberoemde K-Pop-bands uit Korea en dat is tegenwoordig gewoon een garantie voor succes. Benieuwd waarom Falder de IONIQ 5 zo goed vindt? Lees snel verder.

De beste elektrische auto van dit moment is volgens Falder de IONIQ 5 van Hyundai.

Ooit iemand gesproken die in zijn jeugd een poster van de Hyundai Pony op zijn kamer had? Nee, wij leerden dat we voor kwaliteit vooral in Duitsland moesten zijn. Daarna wenden we eraan dat ook Japan best goede auto’s maakt. En toen mochten we rijden in de IONIQ 5. De schellen vielen ons van de ogen.

Deze auto kun je gerust hebben. Bovendien, de buitenkant ademt niet alleen maar toekomstige tijd uit. Sommige delen lijken juist uit de tijd gekomen dat je nog danste op muziek van Duran Duran. Inderdaad, uit de jaren tachtig van de vorige eeuw.

De puntjes tussen de achterlichten ogen als een verwijzing naar het begin van het digitale tijdperk. Vóór, naast de luchtroosters, zien we motieven die zomaar van de hand van Mondriaan hadden kunnen komen.

Het interieur is nagenoeg geheel bedekt met zachte materialen. Het stuur lijkt alsof het op zijn kop is geplaatst. Dit voelt in het begin raar, maar went snel en het manoeuvreren met de auto wordt er niet minder om.

Op het dashboard staan maar liefst twee monitoren naast elkaar, die toegang bieden tot alle moderne functionaliteiten die je als automobilist maar kunt wensen. Heel bijzonder is de dodehoek-bescherming. Bij het inschakelen van de richtingaanwijzer, toont een camera op het scherm achter het stuur het verkeer naast ons.

De IONIQ 5 met een 58 kWh-batterij biedt een actieradius van 384 kilometer. Maar goed, jij met je ongeduldige inborst kunt beter de versie kiezen met een 73 kWh-batterij. Dan hoef je met een actieradius van 481 kilometer op de heenweg pas in Luxemburg weer aan de paal.

Overigens zorgt deze IONIQ er ook weer voor dat je supersnel bent opgeladen. […] En dan is er straks nog de versie met een batterijpakket van 77,4 kWh. Ga ervan uit dat die zomaar meer dan 500 kilometer rijplezier geeft. Absoluut top of the bill en made in Zuid-Korea.

Lees hier het hele artikel.

Volgens Falder is de IONIQ 5 van Hyundai ‘absoluut top of the bill’.

Maak een proefrit in de elektrische IONIQ 5

Benieuwd naar de volledig elektrische IONIQ 5? Kom gerust eens langs voor een proefrit. De IONIQ 5 is verkrijgbaar met keuze uit twee batterijpakketten en achterwiel- of vierwielaandrijving. In totaal zijn er vier uitvoeringen: Style, Connect, Connect+ en Lounge. In de standaarduitvoering Style is de IONIQ 5 (met 58 kWh-batterij) al zeer rijk uitgerust.

Boek een proefrit

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen