iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

‘De IONIQ 5 zweeft over venijnige klinkerweggetjes’

Met zijn grotere batterijpakket van maar liefst 77,4 kWh komt de IONIQ 5 nóg verder op een volle accu – tot wel 507 km (volgens WLTP), maar dat zegt nog niks over de rijeigenschappen van de geüpdatete elektrische Hyundai. Hoe verteert de IONIQ 5 bijvoorbeeld de venijnige klinkerweggetjes in de binnenstad van Zwolle? Zorgt de nieuwe functie Smart Frequency Dampers (SFD) inderdaad voor meer rijcomfort? AutoRAI.nl zocht het uit. Bekijk de video hieronder.

Smart Frequency Dampers (SFD)

De nieuwe functie Smart Frequency Dampers (SFD) verbetert de respons van de voor- en achterasophanging. Deze adaptieve schokdemping zorgt ervoor dat oneffenheden nog beter worden weggefilterd en verhoogt de rijeigenschappen en daarmee het rijcomfort van de IONIQ 5. Wist je trouwens dat de IONIQ 5 leverbaar is met het slimme HTRAC™ All-Wheel Drive-systeem? Dit zorgt voor optimale prestaties onder alle omstandigheden, bijvoorbeeld op hobbelige landwegen. HTRAC is in staat om de aandrijfkracht te verdelen tussen de voor- en achterwielen afhankelijk van de grip en de rijomstandigheden.

Een andere belangrijke update van de IONIQ 5 is preconditioning van de batterij. Dat zorgt ervoor dat de batterijtemperatuur tijdens het rijden automatisch wordt aangepast om, eenmaal bij een laadpunt aangekomen, optimale laadomstandigheden te kunnen garanderen – ook onder koude weersomstandigheden. Preconditioning wordt automatisch geactiveerd wanneer via Connected Routing een laadpunt wordt ingevoerd in het navigatiesysteem van de auto.

De nieuwe functie Smart Frequency Dampers verhoogt de rijeigenschappen en daarmee het rijcomfort van de Hyundai IONIQ 5.

Kom proefrijden in de IONIQ 5

Benieuwd naar de volledig elektrische IONIQ 5? Kom gerust eens langs voor een proefrit. De IONIQ 5 is verkrijgbaar met keuze uit twee batterijpakketten en achterwiel- of vierwielaandrijving. In totaal zijn er vier uitvoeringen: Style, Connect, Connect+ en Lounge. In de standaarduitvoering Style is de IONIQ 5 (met 58 kWh-batterij) al zeer rijk uitgerust.



Boek een proefrit

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen