iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

De IONIQ 5 brengt weer wat kleur op de weg

Is het je weleens opgevallen hoe sprekend sommige elektrische auto’s op elkaar lijken? Alsof ze allemaal door dezelfde designafdeling zijn getekend, met alleen hier en daar een afwijkend pennestreekje voor de noodzakelijke variatie. Daar doen we bij Hyundai niet aan mee. Want hoewel niet de allerzuinigste EV – want: retro en hoekig en dus niet supergestroomlijnd – is de IONIQ 5 met zijn eigenzinnige looks een verademing voor het straatbeeld. Het draait bij elektrisch rijden niet altijd alleen maar om aerodynamica en luchtweerstandscoëfficiënten. En dat is ook wat waard. In onderstaande video gaat AutoWeek in op het design van de IONIQ 5.

Futuristisch design IONIQ 5

Van alle modellen die Hyundai de afgelopen decennia heeft voortgebracht is de IONIQ 5 misschien wel de spraakmakendste. En dan natuurlijk vooral vanwege het futuristische design van deze CUV (Crossover Utility Vehicle).

Zijn experimentele en onderscheidende looks bieden een verfrissende kijk op elektrische auto’s. Neem alleen al de schelpvormige motorkap en de verzonken deurgrepen; die maken de IONIQ 5 super-aerodynamisch en zorgen voor een strakke, hightech uitstraling.

Spectaculair zijn de opvallende LED-koplampen met hun talloze vierkante pixels. Het bijzondere LED-lichtdesign zien we ook aan de achterzijde van de IONIQ 5. Daar stralen de revolutionaire pixel-lampen in moderne vierkante achterlichtunits.Ontdek de IONIQ 5

De Hyundai IONIQ 6 heeft een riant rijbereik, namelijk 614 kilometer.

IONIQ 6 juist heel aerodynamisch

Een elektrisch auto waar juist wél alles draait om aerodynamica, is de IONIQ 6. Deze elektrische sedan heeft een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,21 en is daarmee het meest aerodynamische model dat Hyundai tot op heden heeft geïntroduceerd.

Werkelijk alles werd uit de kast gehaald om de IONIQ 6 zo gestroomlijnd mogelijk te maken. Zo helpen de volledig afgedekte onderzijde van de auto en slimme luchtstroomgeleiders aan weerszijden van de achterbumper de luchtweerstand te verminderen.

Dankzij alle aerodynamische slimmigheidjes heeft de IONIQ 6 een riant rijbereik, namelijk 614 kilometer. Dit betreft de versie met 77,4 kWh-batterij, achterwielaandrijving en 18-inch wielen. Meer weten over deze volledig elektrische Hyundai?Ontdek de IONIQ 6

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen