iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Spectaculair: tekeergaan met een rallyauto op een vliegveld

Als voorproefje op de West-Brabantse GTC Rally op 14 juli testte Bob de Jong zijn Hyundai i20 R5 op de start- en landingsbaan van Breda International Airport. En dat bleef niet onopgemerkt, want binnen de kortste keren stroomde het terrein van voormalig vliegveld Seppe vol met nieuwsgierige kijkers. En die werden op hun wenken bediend. Kijk maar!

Acceleratie is ronduit explosief

Bob de Jong is wereldwijd een van de ongeveer vijftig rallyrijders die in een Hyundai i20 R5 rijden. De prestaties van de auto zijn indrukwekkend: het vermogen bedraagt 280 pk en de acceleratie is ronduit explosief. Met zijn Belgische navigator Bjorn Degandt richt de Nederlandse rallyrijder zijn pijlen dit jaar op twee doelen: het Open Nederlands Rallykampioenschap en de Eurol R5 Rally Challenge.

Aan kop in World Rally Championship

Hyundai komt ook met een fabrieksteam uit in het World Rally Championship (WRC). Daarin behoren de rijders tot de absolute wereldtop. Kopman Thierry Neuville gaat stevig aan kop in de WK-stand en bovendien bezet Hyundai Motorsport de eerste plaats in de strijd om de wereldtitel bij de constructeurs.

Alles over de Hyundai i20

Wist je dat de rallyauto Hyundai i20 R5 net als de rallyauto Hyundai i20 WRC is gebaseerd op de productieversie van de Hyundai i20 die gewoon bij jouw Hyundai-dealer in de showroom staat? Die moet je zeker een keer komen uitproberen!

Proefrijden in de Hyundai i20

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen