iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hoge verwachtingen in GTC Rally

Bob de Jong verkeert in blakende vorm. Dat belooft wat voor de GTC Rally waarin de Nederlandse rallytopper in zijn Hyundai i20 R5 als grote favoriet van start gaat. Als trotse leider in de strijd om de Open Nederlandse rallytitel wil Bob de Jong samen met zijn navigator Bjorn Degandt bovendien revanche nemen voor de teleurstellende uitvalbeurt in de GTC Rally van vorig jaar.

Bob de Jong kijkt uit naar de GTC Rally: ‘Het is een prachtige rally met uitdagende klassementsproeven en ik voel me er ook echt thuis. We zullen direct de aanval kiezen, zoals we eerder dit jaar ook deden.’

Bob de Jong naast zijn rallyauto Hyundai i20 R5 (foto Erik van ’t Land/RallyPicture).

Iets extra’s voor de thuisfans

Ook navigator Bjorn Degandt is enthousiast: ‘Bob heeft dit jaar echt veel progressie gemaakt en in de ELE Rally waren we dichtbij de zege. In de GTC Rally weet Bob altijd nog iets extra’s te geven voor zijn thuisfans. Een proef gaat op nog geen 500 meter van zijn huis langs.’

Het servicepark en het start- en finishpodium van de GTC Rally bevinden zich net als vorig jaar op Breda International Airport. De rally heeft een totale lengte van 481 km, waarvan bijna 186 km op snelheid over de 15 klassementsproeven.

Naast Bob de Jong met zijn Hyundai i20 R5 verschijnen nog twee Hyundai-rallyauto’s aan de start met achter het stuur Martin van Iersel en Antoine Biesheuvel.

Kom kennismaken met de Hyundai i20

Wist je dat de rallyauto Hyundai i20 R5 net als de rallyauto Hyundai i20 WRC is gebaseerd op de productieversie van de Hyundai i20 die gewoon bij jouw Hyundai-dealer in de showroom staat? Die moet je zeker een keer komen uitproberen!


Maak een gratis proefrit

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen